Button: Μόνο ο Ricciardo μπορεί ν’ ανταγωνιστεί τις Mercedes

Σχετικά άρθρα

Jenson Button.

Οι σημερινές ελεύθερες δοκιμές στην Κίνα ολοκληρώθηκαν, και η Mercedes έδειξε να είναι ξανά το φαβορί. Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο FP2, ενώ προηγουμένως ο Fernando Alonso ήταν αυτός που είδε το όνομά του στην κορυφή. Τα πρώτα συμπεράσματα βγήκαν, και δεν είναι ασφαλή, όμως ο Jenson Button υποστηρίζει ότι η Mercedes είναι ταχύτερη και στη Shanghai.

Πέρα από αυτό, ο οδηγός τής McLaren ισχυρίζεται ότι υπάρχει αντίπαλος για τη γερμανική ομάδα και μάλιστα είναι η μία Red Bull· όχι ο Sebastian Vettel, αλλά ο Daniel Ricciardo. Ας δούμε, όμως, τι είπε ο Βρετανός:

Θα έλεγα ότι η Ferrari μάλλον δεν είναι το μονοθέσιο που θα μπορούσε να τα βάλει με τις Mercedes. Μπορεί να συμβεί στις κατατακτήριες, αλλά στον αγώνα, ο Ricciardo δείχνει πολύ δυνατός μέσα στη Red Bull. Είναι πολύ πιο γρήγορος από τον team-mate του και μπορούσε να κάνει 7 περισσότερους γύρους στο μεγάλο stint.

Φαίνεται πολύ καλός, και το μονοθέσιο λειτουργεί καλά στα χέρια του. Θα είναι ένα μείγμα, διότι κάποιοι μπορούν να κάνουν τα ελαστικά να δουλέψουν και κάποιοι άλλοι όχι. Θα δούμε μεγάλες διαφορές.

Η McLaren σίγουρα δε φαίνεται να μπορεί ν’ ανταγωνιστεί τη Mercedes, με τον Button να είναι 4ος στο FP1 και 8ος στο FP2. Ο Πρωταθλητής τού 2009 δεν ισχυρίζεται το αντίθετο, ενώ παραδέχεται ότι θα πρέπει να δουλέψουν πολύ πάνω στις ρυθμίσεις τής MP4-29 και πως ίσως η ανταγωνιστικότητα του μονοθεσίου του να είναι χειρότερη και από αυτή στο Μπαχρέιν.

Δεν είμαι ικανοποιημένος. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε τη νύχτα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο στο Μπαχρέιν. Αλλά, και στο Μπαχρέιν δυσκολευτήκαμε στο FP2, στα μεγάλα stints, και μπορεί να είναι καλύτερα τα πράγματα στον αγώνα.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το set-up, αλλά δεν μπορείς ν’ αλλάξεις όλο το set-up μόνο για να λύσεις το πρόβλημα με το graining στα εμπρός ελαστικά. Θα βελτιώσουμε το μονοθέσιο συνολικά και θα δούμε τι θα κάνουμε και πού θα είμαστε. Αλλά, υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα -κάποια πολύ γρήγορα και κάποια πολύ αργά-, έτσι θα δούμε. Θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα αύριο, αν οι κατατακτήριες είναι σε στεγνό και θα δούμε την Κυριακή.

 

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα