Η Rimac εξασφάλισε χρηματοδότηση και θα περάσει το Concept One στην παραγωγή

Σχετικά άρθρα

Rimac Concept One in Monaco

Θυμάσαι το Rimac Concept One; Το Κροάτικο ηλεκτρικό supercar που είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2011; Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως η εταιρία κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ώστε να περάσει το μοντέλο στην παραγωγή.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από 4 διαφορετικές πηγές. Η πρώτη, είναι οι προκαταβολές που κατέβαλαν άτομα που έχουν παραγγείλει το αυτοκίνητο. Η δεύτερη, είναι ένα δάνειο που πήρε η Rimac από την Croatian Bank for Reconstruction and Development (Κροατική Τράπεζα για Αναδόμηση και Ανάπτυξη σε ελεύθερη μετάφραση). Συνεχίζοντας, η Sinocop Resources, μία εταιρία φυσικών πόρων με έδρα το Hong Kong υπέγραψε μία μη-δεσμευτική συμφωνία για την αγορά του 10% της Rimac έναντι 7 εκατομμυρίων και τέλος, η Κροατική εταιρία, έχει την υποστήριξη του Frank Kanayet Yepes. Αυτός, είναι ένας Κροάτης-Κολομβιανός επενδυτής που δεν μπορείς να πεις πως είναι άσχετος από αυτοκίνητα. Εκτός του ότι είναι ο εισαγωγέας της Ferrari και της Maserati για την Κολομβία, είναι μέρος του 599XX προγράμματος της Ferrari και ένας εκ των επενδυτών πίσω από την Formula E.

Το Concept One, έχει σχεδιαστεί από μία ομάδα ανθρώπων που δούλευαν στον Pininfarina, το εσωτερικό είναι της Vilner και κινείται από 4 ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) που συνδυαστικά, παράγουν 1.088 άλογα και 3.800 Nm ροπής. Ζυγίζει 1.650 κιλά, τα 0-100km/h θα τα κάνει σε 2.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 305km/h. Όσο για την αυτονομία του; Αυτή θα ανέρχεται στα 600 χιλιόμετρα. Το πρωτότυπο έχει LED φωτιστικά σώματα, carbon-κεραμικά φρένα με 6-πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4-πίστονες πίσω, high-tech ταμπλό και Head-Up Display. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από carbon ενώ αν δεν έχει αλλάξει κάτι, το κόστος του Concept One είναι 742.000 ευρώ.

ΠηγήTech

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr