312356943-34311432014

Μετά από τις τρεις συνεχόμενες νίκες του, ο Lewis Hamilton έκλεισε τη βαθμολογική διαφορά από το Nico Rosberg και με τη Mercedes W05 να είναι πολύ ταχύτερη από τον ανταγωνισμό, οι δυο τους γνωρίζουν πως ουσιαστικά θα παλέψουν μέχρι τέλους για τον τίτλο τους πρωταθλήματος οδηγών. Ο “πόλεμος” των δηλώσεων ξεκίνησε νωρίς από τις χειμερινές δοκιμές και θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσης, αφού η ψυχολογία παίζει σημαντικότατο ρόλο στην απόδοση των οδηγών.

Έτσι, αρχικά είδαμε το Hamilton να δηλώνει πως δεν θέλει μάχες με το Rosberg, όπως στον αγώνα του Μπαχρέιν, και το Γερμανό να προσπαθεί να να χτυπήσει τον “ανεβασμένο” teammate του, λέγοντας πως είναι καλύτερος σε στεγνές συνθήκες. Τώρα, ήταν σειρά του Βρετανού να προβεί σε δηλώσεις, αυτή τη φορά όμως δεν αναφέρεται τόσο στο Nico, όσο στο πως θα μπορέσει να φτάσει στον τίτλο.

Τι πρέπει να κάνει; Να βελτιωθεί στις μέτριες για τον ίδιο πίστες, όπως οι επόμενες δυο στο πρόγραμμα. Πέρυσι, ο Hamilton ηττήθηκε στη Βαρκελώνη και το Μονακό και για να κατακτήσει τον τίτλο, μας λέει πως πρέπει να κλείσει τη διαφορά στις πίστες που ο Rosberg είναι δυνατότερος, ακριβώς όπως έκανε και στο Μπαχρέιν.

132912973-128161352013

Ο Nico οδηγεί πολύ καλά, με πιέζει πολύ και με κρατάει σε εγρήγορση. Θα δούμε από αγώνα σε αγώνα να υπάρχουν στιγμές που εκείνος θα είναι ταχύτερος και άλλες όπου θα είμαι εγώ, όπως και πέρυσι.

Γενικά τα πάω αρκετά καλά στην Κίνα, αλλά στο Μπαχρέιν πήρε την pole και γενικά ήταν δυνατότερος εκεί. Οπότε, η δουλειά μου φέτος ήταν να προσπαθήσω να κλείσω λίγο τη διαφορά, κάτι που τελικά έκανα και δεν ήμουν στις κατατακτήριες μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω, όπως πέρυσι, αλλά (περίπου) τρία δέκατα.

Πραγματικά προσπαθώ να επικεντρωθώ στις πίστες όπου είμαι ίσως πιο αδύναμος ή όχι τόσο κοντά σ ‘αυτόν. Θέλω να κλείσω αυτό το κενό. Να περιορίσω τη ζημιά (για μένα) σε αυτούς τους αγώνες και νομίζω ότι το Μπαχρέιν ήταν ένας από αυτούς.

Εσύ, ποιος λες να έχει το πλεονέκτημα στην Ισπανική πίστα; Η παράδοση που δείχνει Nico Rosberg ή το σερί του Lewis Hamilton;