Mattiacci: Η Ferrari πρέπει να ανεβάσει ρυθμό και γρήγορα

Σχετικά άρθρα

GP SPAGNA F1/2014

Ο αγώνας στη Βαρκελώνη δεν ήταν το βήμα προς τα εμπρός που περίμεναν οι άνθρωποι της Ferrari, με την απαιτητική χάραξη της πίστας να αποκαλύπτει και με το παραπάνω ορισμένα από τα προβλήματα της F14 T. Με τον Kimi Raikkonen να μένει ένα γύρο πίσω από το νικητή Lewis Hamilton, ακολουθώντας μάλιστα την ίδια στρατηγική, και τον Alonso να τερματίζει μόλις μια θέση μπροστά, στην έκτη, ο νέος επικεφαλής της Scuderia, Marco Mattiacci, τονίζει πως η ομάδα πρέπει να ανεβάσει ρυθμό και μάλιστα αμέσως.

Σήμερα, έχουμε όλοι επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε και ότι πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμό αμέσως. Την ίδια στιγμή, είμαστε πρακτικοί άνθρωποι που πιστεύουν στη σκληρή δουλειά και έχουμε θέσει υψηλούς στόχους. Μου αρέσει να μιλάω με γεγονότα και έχουμε δύο μαχητικούς, με εξαιρετικά κίνητρα οδηγούς, καθώς και μια συνεκτική ομάδα εργασίας, στην οποία όλοι συμμεριζόμαστε πλήρως και υποστηρίζουμε την ιδέα της έναρξης ενός νέου νικηφόρου κύκλου για την ομάδα.

Ο Ιταλός κλείνει ένα μήνα στο τιμόνι της Scuderia Ferrari και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν έχει το υπόβαθρο για να βοηθήσει την ομάδα να εξελιχθεί, παρομοιάζοντας τον με έναν δεύτερο Domenicali. Ο Luca di Montezemolo έχει δείξει την αμέριστη συμπαράστασή του στο Mattiacci, ενώ βρίσκεται αρκετά συχνά στους αγώνες, για να τον καθοδηγήσει στα πρώτα του βήματα, ακριβώς όπως έκανε και με τον Jean Todt.

GP SPAGNA F1/2014

Παρόλα αυτά, ο Montezemolo δεν κρύβει το γεγονός πως ο Mattiacci ήταν ουσιαστικά η μοναδική εναλλακτική που είχε στη διάθεσή του, μετά την αποχώρηση του Domenicali, ενώ παράλληλα διαψεύδει τις όποιες φήμες για επιστροφή του Ross Brawn στην ομάδα.

Ο Mattiacci, για τα χαρακτηριστικά του και το τι έχει κάνει στο παρελθόν, στο Τόκιο, την Κίνα και την Αμερική, έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται ανθρώπους. Δεν υπήρχαν άλλες εναλλακτικές λύσεις, διότι πρώτα απ ‘όλα, εγώ πήρα την απόφαση και δεν είχα χρόνο να σκεφτώ κάποιον άλλο, ενώ δεν ήθελα να μείνει κενή η θέση. Στο 99 τοις εκατό των περιπτώσεων, είμαι ευχαριστημένος αφήνοντας ανθρώπους να μεγαλώνουν μέσα στην εταιρεία.

Κάνω ακριβώς αυτό που έκανα και το 1992, όταν προσέλαβα τον Jean Todt ως μάνατζερ της ομάδας. Για τρεις, τέσσερις ή πέντε μήνες, ήμουν πολύ κοντά σ ‘αυτόν, γιατί ήταν ένας εμπειρογνώμονας του ράλι και των αγώνων αντοχής, αλλά εντελώς ανειδίκευτος στη Formula 1. Τώρα, προσπαθώ να κάνω το ίδιο με το Mattiacci.

Όσο για τις φήμες γύρω από τον Brawn, που εθεάθη στο Maranello, ο Montezemolo υποστήριξε τα ήδη γνωστά από τον Βρετανό, πως επρόκειτο για ένα ταξίδι αναψυχής με τους φίλους και την οικογένειά του.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες διάβασα ότι επρόκειτο να προσλάβουμε έναν άνθρωπο που παραιτήθηκε από τη Mercedes, δεν ξέρω καν το όνομά του, και στη συνέχεια επρόκειτο να υπογράψουμε με το Ross (Brawn) γιατί ήρθε να με δει την περασμένη εβδομάδα. Είχαμε μιλήσει πριν, επειδή έχει ένα σπίτι στο Forte dei Marmi, και του είπα “έλα να με δεις μαζί με τη γυναίκα και τους φίλους σου”. Οδήγησε τη LaFerrari, μιλήσαμε πολύ, έτσι ξαφνικά ο Ross ερχόταν πίσω στη Ferrari.

[Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr