Mercedes: Τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά στο Μονακό

Σχετικά άρθρα

Mercedes AMG

Ένας από τους λόγους που ανυπομονούμε για το Grand Prix στο Μονακό (23-25 Μαΐου) είναι λόγω της μεγάλης ιδιαιτερότητας που χαρακτηρίζει την διαδρομή. Όπως έχει πει και ο Sebastian Vettel, αυτό δίνει στη Red Bull την καλύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει την πρώτη της φετινή νίκη και να βάλει ένα τέλος στο σερί τής Mercedes, η οποία δείχνει ανίκητη, τουλάχιστον στις πραγματικές πίστες.

Ίδια γνώμη με τον Γερμανό έχει ο Εκτελεστικός Διευθυντής και μέτοχος κατά 30% τής Mercedes AMG, Toto Wolff. Όπως ισχυρίζεται ο Αυστριακός, η τρομερή ανταγωνιστικότητα της W05 ίσως αποδειχτεί αρνητική για το Monte Carlo, διότι κάποια μονοθέσια ήταν γρήγορα εκεί, όταν δεν ήταν σε άλλες πίστες.

Ήμασταν η ταχύτερη ομάδα στο Μονακό επειδή δεν ήμασταν οι ταχύτεροι σε άλλες πίστες. Σε μια πίστα χαμηλής πρόσφυσης όπως το Μονακό, μπορούσαμε να κρατάμε μ’ ευκολία ζωντανά τα ελαστικά, αλλά αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα τώρα. Επίσης, νομίζω ότι το power unit δεν είναι τόσο σημαντικό.

Ο κόσμος λέει ότι το Μονακό είναι πάντα διαφορετικό και υποθέτω πως εννοούν ότι υπάρχει μια ομάδα που έχει ξεκάθαρα το πλεονέκτημα και σε μια πίστα μέσα στην πόλη τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Αλλά, και πάλι, κερδίσαμε εδώ πέρυσι, και θέλουμε να το ξανακάνουμε.

Toto Wolff

Φυσικά, εκτός από τη μάχη των ομάδων, υπάρχει και η μάχη των οδηγών, με τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Δεν αποκλείεται οι δύο οδηγοί να έχουν και πάλι κόντρα για τη νίκη, όπως στο Μπαχρέιν και την Ισπανία, αλλά ο Wolff θεωρεί ότι η χάραξη της πίστας δεν επιτρέπει τα προσπεράσματα, έτσι θα είναι πιο ήρεμος σε σχέση με τον αγώνα στο Μπαχρέιν.

Υποθέτω ότι θα έχουμε τις ίδιες συζητήσεις όπως κάθε Σαββατοκύριακο: αν είμαστε μπροστά μετά από τις κατατακτήριες, πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση και τη στρατηγική; Τα προσπεράσματα είναι ακόμα πιο δύσκολο στο Μονακό, έτσι θα προτιμούσα να έχω Μονακό αντί για Μπαχρέιν, εκεί που μπορείς να είσαι δίπλα-δίπλα σε πολλές στροφές, διότι αυτό με αγχώνει!

Η ταχύτητα και η αξιοπιστία τής W05 έχει κάνει μερικούς να νομίζουν ότι η Mercedes μπορεί να κερδίσει όλους τους φετινούς αγώνες, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά στη Formula 1. Φυσικά, ο Wolff δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο.

Ναι, θα το κάνουμε και μετά θα εγκαταλείψουμε! Είμαστε ακόμα στον 5ο αγώνα. Αν κοιτάξεις την απόδοση, το πρώτο που έρχεται στο μυαλό σου είναι ότι ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί και αν μπορεί να συμβεί. Αλλά, ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα 14 αγώνες για το τέλος. Δεν είχαμε δύσκολες συνθήκες σ’ έναν αγώνα, δεν είχαμε Αυτοκίνητο Ασφαλείας σε κακές στιγμές, καταιγίδες σε λάθος στιγμές, κι ελπίζουμε να μη συμβεί. Είναι πολύ νωρίς για να το λέμε αυτό, διότι μπορεί να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...