Επίσημο: Nissan Pulsar 2015 [w/video]

Σχετικά άρθρα

Nissan Pulsar 2015

Αυτό είναι το Nissan Pulsar, ή αλλιώς το νέο μοντέλο της C κατηγορίας, της Ιαπωνίας εταιρίας, το οποίο μπαίνει στα βαθιά της ίσως πιο ανταγωνιστικής κατηγορίας της αγοράς. Σχεδιαστικά ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική προσέγγιση με αυτή των Qashqai, X-Trail και Note, με το νέο οικογενειακό hatchback της Nissan να συνδυάζει “την τολμηρή σχεδίαση, τις τεχνολογικές καινοτομίες και τον άπλετο εσωτερικό χώρο, φέρνοντας μια νέα διάσταση στην κατηγορία C, προσφέροντας την γνωστή, απαράμιλλη ποιότητα ενός Nissan, σε ένα κομψό πακέτο“, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου τις εταιρίας.

Nissan Pulsar 2015

Χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία του (2.700 χιλιοστά), το Pulsar προσφέρει αρκετό περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών αλλά και στο ύψος των ώμων, σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της κατηγορίας. Ο ωφέλιμος χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών φτάνει στα 692 mm. Έχει μήκος 4.385 mm με τον σχεδιασμό του να συνδυάζει τις έντονες γραμμές, τους μεγάλους τροχούς, την κωνικού τύπου μεσαία γραμμή και το ρέον προφίλ, αποτελώντας ένα κομψό, με σπορ εμφάνιση hatchback.

Εξοπλίζεται με LED φωτιστικά σώματα τα οποία παράγουν ένα ευκρινές, λευκό φως, ενώ έχουν και το πρόσθετο πλεονέκτημα της κατανάλωσης κατά 50 τοις εκατό λιγότερης ενέργειας, σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες. Στο εσωτερικό η Nissan θέλησε να δώσει μια premium νότα, κάνοντας χρήση υψηλής ποιότητα υλικών και πλούσιου εξοπλισμού. Επιπλέον, το Pulsar διαθέτει το δεύτερης γενιάς σύστημα Nissan Connect, συνοδευόμενο από μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως πλήρη συνδεσιμότητα με smartphones, το Google ® Send- to-Car, αλλά και πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία από χρήσιμες και ενημερωτικές εφαρμογές.

Μηχανικά αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες turbο. Συγκεκριμένα, ο 1,2 λίτρων DIG-Tκινητήρας βενζίνης, αποδίδει 115 άλογα, ενώ ο 1,5 λίτρων dCi diesel κινητήρα παράγει 110 άλογα με 260 Nm ροπής με 95 γρ/χλμ εκπομπές CO2, με το Pulsar να προσφέρεται τόσο με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όπως επίσης και σε εκδόσεις, με το XTRONIC αυτόματο κιβώτιο της Nissan. Αργότερα θα προστεθεί ένας 1.600αρης 190 ίππων.

Nissan Pulsar 2015 (9)

Το νέο Pulsar εξοπλίζεται με μια σειρά τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας, όπου ανάμεσα τους συναντάμε το σύστημα ασφαλείας Safety Shield της Nissan, που αποτελείται από μια παλέτα συστημάτων και τεχνολογιών που συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν ένα πλήρες και ολοκληρωμένο “δίχτυ ασφαλείας” για τον οδηγό και τους επιβάτες, το Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Forward Emergency Braking), το Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection), η Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning).

Η Nissan στηρίζει πολλά στο μοντέλο αυτό, μιας και η κατηγορία C, είναι και η μεγαλύτερη από πλευράς πωλήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το φθινόπωρο.

http://www.youtube.com/watch?v=GS5R44tbqFs

http://www.youtube.com/watch?v=GS5R44tbqFs

http://www.youtube.com/watch?v=GS5R44tbqFs

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Αξεπέραστη τεχνολογία, εντυπωσιακό στυλ και πρωτοποριακή ευρυχωρία για την κατηγορία C, τα μυστικά όπλα του νέου Nissan Pulsar.

Το πάθος της Nissan για την καινοτομία και την τεχνολογία, έχει αλλάξει δραματικά το τοπίο στην αγορά των οικογενειακών αυτοκίνητων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών. Τώρα, χρησιμοποιώντας την ίδια σχεδιαστική προσέγγιση αλλά και την πρωτότυπη σκέψη, όπως ακριβώς έκανε στα Qashqai, X-Trail και ΝΟΤΕ, η Nissan επεκτείνει για μια ακόμη φορά τη γκάμα των μοντέλων της, με ένα συναρπαστικό, νέο οικογενειακό hatchback, που ακούει στο όνομα Pulsar .

Συνδυάζοντας την τολμηρή σχεδίαση, τις τεχνολογικές καινοτομίες και τον άπλετο εσωτερικό χώρο, το νέο Pulsar φέρνει μια νέα διάσταση στην κατηγορία C, προσφέροντας την γνωστή, απαράμιλλη ποιότητα ενός Nissan, σε ένα κομψό πακέτο.

Με τον ερχομό του Pulsar, η Nissan φιλοδοξεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο με έξυπνο σχεδιασμό και πολλές τεχνολογικές καινοτομίες, σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό .

Οι προηγμένες τεχνολογίες του Nissan Pulsar

Σε πλήρη αρμονία με τις προσδοκίες ενός ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Nissan, το νέο Pulsar είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από προσβάσιμες και χρήσιμες τεχνολογίες, που σχεδιάστηκαν για να αισθάνεται ο οδηγός του το αίσθημα της εμπιστοσύνης, αλλά και της άνεσης που αυτό αποπνέει. Στην περίπτωση του Pulsar, η φήμη που ακολουθεί τη Nissan ως προς την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, πρωτοποριακών για την κατηγορία του κάθε μοντέλου της, έχει τώρα ενισχυθεί με μια ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών, που συνήθως συναντώνται σε premium ή πολυτελή μοντέλα.

Το γνώριμο πλέον, προηγμένο σύστημα ασφαλείας Safety Shield της Nissan, που αποτελείται από μια παλέτα συστημάτων και τεχνολογιών που συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν ένα πλήρες και ολοκληρωμένο “δίχτυ ασφαλείας” για τον οδηγό και τους επιβάτες, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τον σχεδιασμό του Pulsar.

Οι παραπάνω προηγμένες αλλά και πολύ χρήσιμες τεχνολογίες, εντασσόμενες στο νέο Pulsar, υποστηρίζουν με τον πλέον καλύτερο τρόπο το έργο του οδηγού, ώστε να απολαύσει στο έπακρο τη δυναμική του αυτοκινήτου, με το αίσθημα της απόλυτης εμπιστοσύνης. Μεταξύ των συστημάτων που προσφέρονται στο νέο Pulsar είναι το Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (Forward Emergency Braking), το Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection), η Προειδοποίηση Απότομης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) και η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning).

Επιπλέον, το Pulsar διαθέτει το δεύτερης γενιάς σύστημα Nissan Connect, συνοδευόμενο από μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως πλήρη συνδεσιμότητα με smartphones, το Google ® Send- to-Car, αλλά και πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία από χρήσιμες και ενημερωτικές εφαρμογές.

Μια ακόμη προηγμένη τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί στο σχεδιασμό του Pulsar είναι οι προβολείς LED. Έχοντας ήδη υιοθετηθεί στο νέο QASHQAI, τα διακριτικά LED εμπρός φώτα του Pulsar παράγουν ένα ευκρινές, λευκό φως, ενώ έχουν και το πρόσθετο πλεονέκτημα της κατανάλωσης κατά 50 τοις εκατό λιγότερης ενέργειας, σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες.

Αποτελεσματικά και ισχυρά μηχανικά σύνολα

Το Nissan Pulsar, κινείται από 2 κινητήρες turbo που συνδυάζουν στο βέλτιστο βαθμό την απόδοση και την οικονομία. Συγκεκριμένα, ο 1,2 λίτρων DIG-Tκινητήρας βενζίνης, αποδίδει την εκπληκτική, για το μέγεθός του, ισχύ των 115PS , ενώ το μοτέρ πετρελαίου των 1,5 λίτρων dCi παράγει 110PSκαι 260Nmροπής.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη φιλοσοφία του downsizing της Nissan, οι κινητήρες του νέου Pulsar είναι αφενός υψηλής απόδοσης, αφετέρου διακρίνονται για τις χαμηλές εκπομπές CO2 που βρίσκονται κάτω από 95g/km. Το Pulsar θα προσφέρεται επίσης και σε εκδόσεις, με το προηγμένο XTRONIC αυτόματο κιβώτιο της Nissan. Το XTRONIC, συνδυάζει το τερπνό μετά του ωφελίμου, δηλαδή εξαιρετικά ομαλή κύλιση με ήπια οδήγηση, αλλά και άμεση απόδοση κατά τη διάρκεια οδήγησης με υψηλές επιταχύνσεις.

Θέτοντας νέα πρότυπα στο χώρο της καμπίνας

Χάρη στο μακρύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία του (2.700 χιλιοστά ) και την έξυπνη διάταξη, το Pulsar προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών αλλά και στο ύψος των ώμων, σε σχέση με τα μοντέλα του ανταγωνισμού. Στην πραγματικότητα, με 692 χιλιοστά ωφέλιμο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, το Pulsar είναι πιο ευρύχωρο και από αρκετά μοντέλα της κατηγορίας D.

Παρ ‘όλα αυτά, το Pulsar διατηρεί ένα μικρό αποτύπωμα (με μήκος 4.385 χιλιοστά), γεγονός που το καθιστά εύκολο στο παρκάρισμα σε στενό αστικό περιβάλλον.

Κομψή, σπορ εμφάνιση

Υιοθετώντας το ίδιο σχεδιαστικό DNA με τα ακαταμάχητα QASHQAI και X-TRAIL, το Pulsar συνδυάζει τις έντονες γραμμές με προσοχή στη λεπτομέρεια, αποτελώντας ένα κομψό, με σπορ εμφάνιση hatchback. Ακολουθώντας το ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο με τα crossovers της μάρκας, το Pulsar χαρακτηρίζεται από τους μεγάλους τροχούς, την κωνικού τύπου μεσαία γραμμή και το ρέον προφίλ.

Η απόλυτη, premium προσέγγιση συνεχίζεται και στο εσωτερικό του Pulsar, όπου η υψηλή ποιότητα των υλικών, o σαφής προσανατολισμός στο σχεδιασμό, αλλά και ο υψηλός εξοπλισμός του, το κατατάσσουν σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από την κατηγορία του.

[/learn_more]

ΠηγήNissan

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr