Οριστικό τέλος στη διαμάχη Lotus – Dany Bahar

Σχετικά άρθρα

Lotus_CEO_Dany_Bahar_Design_Studio_4

Η μητρική εταιρία της Lotus, DRB-Hicom και το πρώην αφεντικό της, Dany Bahar, συμφώνησαν να αποσύρουν τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει ο ένας στον άλλο, έναν μήνα πριν εκδικαστούν στο High Court του Λονδίνου χωρίς φυσικά να ανακοινώσουν τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας.

Ο Bahar πήγε στη Lotus από την Ferrari 2009 και έφερε στην εταιρία πολλούς ακριβοπληρωμένους μηχανικούς και σχεδιαστές. Με το τέλος του πρώτου χρόνου του εκεί, ανακοίνωσε ένα τεράστιο και εξαιρετικά φιλόδοξο πλάνο για την Lotus και αποκάλυψε αρκετά concepts. Το πλάνο κατέρρευσε όταν η DRB-Hicom αγόρασε την Proton και ανακοίνωσε πως θα εστιάσει μόνο σε ένα από όλα τα μοντέλα που είχαν ανακοινωθεί: την Esprit. Κάπου σε εκείνο το σημείο, πάρθηκε η απόφαση να απομακρυνθεί ο Bahar. Έκτοτε, ο Bahar κατηγόρησε την Lotus για άδικη απομάκρυνση και ζήτησε αποζημίωση της τάξης των 6.7 εκατομμυρίων λιρών (8.241.000 ευρώ).

Επαναλαμβάνω. Τα οικονομικά της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν αλλά η DRB-Hicom ισχυρίζεται σε δήλωση της πως δεν επηρεάζουν τις επιχειρήσεις της Lotus.

ΠηγήLotus

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...