Η παραγωγή του Hindustan Ambassador σταματά μετά από 57 χρόνια

Σχετικά άρθρα

hindustan-ambassador-00389e7-1024x768

Μετά από 57 συνεχόμενα χρόνια, η παραγωγή του Hindustan Ambassador φαίνεται πως σταματά οριστικά. Η Hindustan Motors, έδωσε στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η παραγωγή σταματά λόγω “συνθηκών που διαρκώς επιδεινώνονται, έλλειψη πειθαρχίας, έλλειψη πόρων, απουσία ζήτησης για το βασικό προϊόν και συσσώρευση οφειλών”. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η εταιρία δεν τα πάει καλά και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και από τα οικονομικά της αποτελέσματα.

Η Hindustan χάνει περίπου 70 εκατομμύρια rupees τον μήνα (840.000€) ενώ έχει να παρουσιάσει κέρδος 15 χρόνια. Η αξία της πλέον σαν εταιρία, είναι αρνητική! Μέχρι τον Μάρτιο του 2014, η Hindustan πούλησε μόλις 2.200 Ambassadors. Αποκαρδιωτική ποσότητα για μία χώρα με πωλήσεις 2.5 εκατομμύρια οχημάτων τον χρόνο.

Το Hindustan Ambassador ξεκίνησε τη ζωή του το 1957 και βασιζόταν στο Series III Morris Oxford. Μέχρι τη δεκαετία του ’90, το Ambassador ήταν εξαιρετικά πετυχημένο. Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε πως κάποια στιγμή μέσα σε αυτά τα χρόνια, είχε μερίδιο αγοράς της τάξης του 70%! Φυσικά, στην 57ετή καριέρα του, ανανεώθηκε πολλές φορές με την τελευταία να γίνεται το 2013. Το Ambassador κοστίζει περίπου 500.000 rupees (6.000€) και κινείται από έναν diesel κινητήρα απόδοσης τουλάχιστον 35 ίππων και 73 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...