192397

Ως petrolhead, έχω την τάση να δένομαι με τα αυτοκίνητα. Ακόμα και το ταπεινό, καθημερινό μου αυτοκίνητο, το αγαπώ. Οπότε το θέαμα μίας πρακτικά διαλυμένης Rolls-Royce, μου προκαλεί έντονη θλίψη. Τι έκανε αυτό το αυτοκίνητο για να αξίζει αυτή τη μοίρα; Προφανώς ο ιδιοκτήτης είχε οικονομικά προβλήματα αλλά γιατί δεν την πούλησε; Γιατί να την κακομεταχειρίζεσαι έτσι;

Με την πρώτη ματιά, θα νόμιζε κάποιος πως είναι χαμηλωμένη. Δεν είναι. Απλά η αερανάρτηση έχει καταρρεύσει, για να μην αναφέρω το γεγονός ότι λείπουν εξαρτήματα. Ο βελούδινος V12 κάτω από το καπό, έχει δει πολύ καλύτερες ημέρες αφού πλέον οι ήχοι που παράγει δεν είναι αυτοί που περιμένει κάποιος. Επιπλέον, είναι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που λέγεται πίνακας οργάνων… Το εξωτερικό έχει ζημιά, όπως και οι ζάντες και τα ελαστικά. Το εσωτερικό, βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης ενώ η ομπρέλα στην πόρτα της Phantom, έχει αντικατασταθεί με μία “Spiderman” που όχι τίποτε άλλο, αλλά ούτε καν δουλεύει.

Σε γενικές γραμμές, αυτή η Rolls-Royce θέλει πολύ δουλειά, μεράκι και χρήμα για να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση. Ακόμα και αν διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη και πωληθεί για εξαρτήματα, δεν κοστίζει περισσότερα από 29.000€ και αυτό λέει πολλά για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κακόμοιρο το αυτοκίνητο.