Formula E όπως λέμε Eurovision [w/video]

Σχετικά άρθρα

Formula E

Πριν ξεκινήσω να γράφω για την Formula E, να αναφέρω δυο πράγματα για τον 43-χρονο υπεύθυνό της, τον Alejandro Agag. Έξυπνος άνθρωπος ο οποίος μιλάει 4 γλώσσες, από καλή οικογένεια (γιος τραπεζίτη) και πολιτικός μέχρι τα 31 του (μετά που έγινε Ευρωβουλευτής παράτησε τη πολιτική για να γίνει επιχειρηματίας).

Επειδή στην Ελλάδα έχουμε το ρητό “δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”, να αναφέρω και στα γρήγορα τις παρέες του. Το 2001 βοήθησε τον Berlusconi να κερδίσει τις εκλογές στην Ιταλία. Είναι φίλος των Flavio Briatore, Bernie Ecclestone και Lakshmi Mittal, για όποιον δεν ξέρει τον τρίτο της παρέας, του αρκεί να γνωρίζει ότι μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει τους άλλους δύο. Ουσιαστικά ο άνθρωπος είναι ο Bernie Ecclestone της Formula E, έχοντας και εμπειρία από τις ομάδες του στα GP3 και τα GP2.

Όπως έχω πει και παλαιότερα θα μπορούσα άνετα να περάσω μισή μέρα βλέποντας έναν αγώνα Formula E. Βλέποντας όμως συνεντεύξεις σαν και αυτή του video παρακάτω, αρχίζω να αναθεωρώ για το μέλλον των μηχανοκίνητων σπορ. Αν εγώ, εσύ και οποιοσδήποτε άλλος πάμε σε έναν αγώνα Formula E, τότε οι πίστες θα γεμίσουν. Τότε το εγχείρημα των ηλεκτρικών αγώνων θα έχει κερδίσει. Τότε όλα αυτά, που εξηγεί ο Alejandro Agag ως cool και φοβερά, θα μπορούσαν να περάσουν και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της FIA… και αυτό με τρομάζει.

Solar Car Races

Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός του “εκκωφαντικού θορύβου” από τα μονοθέσια Formula 1 που συζητάνε στην εκπομπή, αλλά να παρομοιάζει ο Agag τον ήχο της Formula E με πολεμικό αεροσκάφος ή τα ιπτάμενα αγωνιστικά από το Star Wars – Episode 1 είναι κάτι παραπάνω από επικό fail. Είναι ηλεκτρικά μονοθέσια. Έχουν περίπου 180 ίππους στον αγώνα και 270 στις κατατακτήριες και ένας από τους λόγους ύπαρξής τους είναι να πείσουν τους έφηβους ανά τον κόσμο να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Δεν είναι cool, όσο σκληρά και αν προσπαθούν να μας το πλασάρουν.

Ποιος θα κερδίζει τους αγώνες; Ο Κινέζος οδηγός, καθώς ο κόσμος θα ψηφίζει τον αγαπημένο του οδηγό, σε κάθε αγώνα, δίνοντάς του έξτρα ενέργεια για να προσπεράσει τον αντίπαλό του. Ναι καλά διάβασες. Ο κόσμος θα ψηφίζει τον αγαπημένο του οδηγό και οι 3 οδηγοί με τους περισσότερους ψήφους θα έχουν έξτρα ενέργεια. Τελικά μήπως πολιτική και μηχανοκίνητα σπορ δεν θα έπρεπε να συνδυάζονται;

Ένα άλλο “θετικό” του πρωταθλήματος Formula E, είναι ότι οι θεατές θα μπορούν να ανεβάζουν video του αγώνα στο διαδίκτυο. Όποιος ανεβάσει το video με τα περισσότερα views θα κερδίσει δωρεάν εισιτήριο για τον επόμενο αγώνα. Πες με οπισθοδρομικό, δεινόσαυρο, γέρο… αλλά συχνά σταματάω το γράψιμο αυτού του άρθρου για facepalm.

Texting

Γιατί τρομάζω με όλα αυτά; Γιατί πολύ απλά ο κόσμος είναι χ@ζός. Όχι εσύ αγαπητέ αναγνώστη, εσύ το ξέρω ότι είσαι έξυπνος. Θα συμφωνήσεις μαζί μου, θα αφήσεις από κάτω το κομψό σχόλιό σου, αλλά τι γίνεται με τους υπόλοιπους; Ποιος μου εγγυάται ότι σε 10-15 χρόνια, όταν τα μονοθέσια Formula E μπορεί να είναι γρηγορότερα από αυτά της Formula 1 -σύμφωνα πάντα με τον Agag-, δεν θα προσπαθήσει η Formula 1 να εφαρμόσει όλα αυτά τα σχέδια και στο δικό της πρωτάθλημα; Τουλάχιστον όσο ζει ο Ecclestone δεν φοβάμαι.

Πρόσφατα ο Βρετανός δήλωσε πως δεν πρόκειται να συνδυάσει τη Formula 1 με τα social media. Αν πληρωθούν για να το κάνουν, τότε ίσως να το ξανασκεφτεί. Όσον αφορά την Formula E; Τα λόγια του Ecclestone από το στόμα του φίλου του, Alejandro Agag δεν θα μπορούσαν να ακουστούν καλύτερα:

Η Formula E είναι πρωτάθλημα χλοοκοπτικών.

Ναι, ο χαμηλός ήχος των ηλεκτροκίνητων μονοθεσίων τους επιτρέπει να κάνουν αγώνες σε πίστες χαραγμένες στο κέντρο μεγάλων πόλεων. Ναι, πολύ πιθανόν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να είναι το μέλλον και να χρειάζεται ένα πρωτάθλημα για να εξελιχτούν οι νέες αυτές τεχνολογίες. Ναι, πολύ πιθανό να πήγαινα να παρακολουθήσω από κοντά Formula E, αν βρισκόμουν ποτέ σε πόλη που να διοργανώνει τέτοιον αγώνα. Αλλά… facepalm!

Alonso Facepalm

Δεν κάνω μεγαλύτερο αυτό το άρθρο, γιατί θα ξεφύγω και δεν θέλω να καταχραστώ τον πολύτιμο χρόνο σου. Στο κάτω κάτω θέλω να δεις και το παρακάτω 15-λεπτο video, να σχημάτισεις την άποψή σου για το μέλλον των μηχανοκίνητων αγώνων (αν αυτό είναι η Formula E) και να μου πεις τη γνώμη σου. Σχόλια από έφηβους θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως στο respectομετρό μου.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AlphaTauri γίνεται επίσημος συνεργάτης ένδυσης της FIA

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη τριετούς συνεργασίας με την AlphaTauri, με την τελευταία να γίνεται ο πρώτος επίσημος συνεργάτης ένδυσης της παγκόσμιας ομοσπονδίας...