Έκλεψαν και πωλούν τον ιατρικό φάκελο του Schumacher έναντι €48.000

Σχετικά άρθρα

File photo of F1 driver Schumacher of Germany smiling in Melbourne

Μήνυση για κλοπή του ιατρικού φακέλου του Michael Schumacher κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στο οποίο νοσηλεύτηκε το προηγούμενο εξάμηνο ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1. Το περιστατικό το επιβεβαίωσε και η μάνατζερ του Schumacher, Sabine Kehm, η οποία προειδοποίησε ότι κάθε αγορά εγγράφων αλλά και κάθε δημοσιοποίησή τους είναι παράνομη. Επισήμανε επιπρόσθετα ότι κάθε φορά που μέσο ενημέρωσης θα δημοσιεύει το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων θα κατατίθεται μήνυση. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Εδώ και αρκετές ημέρες κλεμμένα έγγραφα και στοιχεία διατίθενται προς πώληση. Το άτομο που τα προωθεί, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τον ιατρικό φάκελο του Michael Schumacher. Δεν μπορούμε να κρίνουμε αν αυτά τα έγγραφα είναι αυθεντικά. Ωστόσο, είναι σαφές ότι έχουν κλαπεί. Η κλοπή έχει αναφερθεί και εξετάζεται από τις αρχές.

Τονίζουμε ότι τόσο η αγορά, όσο και η δημοσιοποίηση τέτοιων εγγράφων απαγορεύεται. Το περιεχόμενο ιατρικών φακέλων είναι προσωπικό και εμπιστευτικό και δεν θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Ως εκ τούτου, σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση, θα ασκηθεί ποινική δίωξη και θα ζητηθεί αποζημίωση για οποιαδήποτε δημοσιοποίηση του περιεχομένου, ή αναφορά στον ιατρικό φάκελο. Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κλοπή αφορά τις δύο πρώτες σελίδες φακέλλου που περιέχει περί τις δέκα συνολικά σελίδες και διεξάγεται έρευνα για την εξακρίβωση του τρόπου με τον οποίο αφαιρέθηκαν. Μήνυση φέρεται να έχουν καταθέσει και οι δικηγόροι του Schumacher ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα Dauphine Libere διεξάγεται έρευνα για την εξακρίβωση του τρόπου με τον οποίο αφαιρέθηκαν οι δυο πρώτες σελίδες του φακέλου. Όπως μεταδίδει μάλιστα η Bild – Zeitung, ο “πωλητής” των εγγράφων ζητάει 48.000 ευρώ από τις εφημερίδες στις οποίες έχει απευθυνθεί.

Στις 16 Ιουνίου ο άσσος της Formula 1 βγήκε από το κώμα– στο οποίο βρισκόταν εδώ και μήνες, μετά το σοβαρό του ατύχημα στις 29 του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις- και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε ειδικό πανεπιστημιακό κέντρο αποκατάστασης στην Λωζάνη της Ελβετίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...