2013-hungarian-grand-prix-start-c2a9-im-a-die-hard-f1-fan

Hockenheim και Hungaroring είναι τα μοναδικά διαδοχικά Ευρωπαϊκά Grands Prix για φέτος, με τις ομάδες και τα μονοθέσια να βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν για τη Βουδαπέστη. Το Hungaroring δημιουργήθηκε το 1986, μέσα σε μόλις 8 μήνες (αριθμός ρεκόρ για την εποχή) και στις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα Formula 1 πίσω από το Σιδηρούν παραπέτασμα, με τους Nelson Piquet και Williams να παίρνουν την καρό σημαία. Παραδοσιακά, το Grand Prix διεξάγεται στα μέσα του καλοκαιριού, συγκεντρώνοντας θεατές απ’ όλα τα μέρη της Ευρώπης.

Τα πρώτα σχέδια μιλούσαν για κατασκευή πίστας στα πρότυπα του Μονακό, μέσα στο πάρκο του λαού που βρίσκεται στη Βουδαπέστη. Κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό και το Hungaroring δημιουργήθηκε λίγο έξω από την πόλη. Τα στοιχεία που ήθελαν οι Ούγγροι, δηλαδή αυτά μιας διαδρομής σε δημόσιους δρόμους, διατηρήθηκαν στην χάραξη της πίστας, η οποία αποτελείται από 14 στροφές, μικρό πλάτος και μήκος που φτάνει τα 4.381 μέτρα. Από το 1986 έως σήμερα, μόλις 3 σοβαρές αλλαγές έχουν γίνει στην πίστα, με την τελευταία, το 2003, να περιλαμβάνει την αφαίρεση του σικέιν στο τρίτο χρονομετρημένο κομμάτι, για μια δεξιά στροφή (12) που ευνοεί περισσότερο τα προσπεράσματα.

Αυτά, είναι πολύ δύσκολα στο Hungaroring, με τα μονοθέσια να βασίζονται κυρίως στη μηχανική πρόσφυση και τη στρατηγική, και όλες τις ομάδες να τρέχουν με όσο το δυνατόν περισσότερο “φτερό” μπορούν. Όπως είναι λογικό, οι κατατακτήριες και η θέση εκκίνησης, είναι υψίστης σημασίας για ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή. Άλλο ένα σημείο άξιο αναφοράς είναι και η κατάσταση της ασφάλτου, η οποία δεν χρησιμοποιείται πολύ μέσα στη σεζόν και παραμένει σκονισμένη. Η θέση της πίστας, που κατά μεγάλο ποσοστό βρίσκεται σε μια κοιλάδα, σημαίνει την γρήγορη ανανέωση σκόνης και χώματος, με το οδόστρωμα να βελτιώνεται πολύ προς το τέλος της κάθε διαδικασίας ξεχωριστά.

hungaroring

Grands Prix: 28

Πολυνίκης οδηγός: 4 M.Schumacher, L.Hamilton

Πολυνίκης ομάδα: 11 McLaren

Ταχύτερος γύρος: 1:19.071 – M.Schumacher, Ferrari (2004)

https://www.youtube.com/watch?v=50_TR43qQ2A

Ο καιρός στη Βουδαπέστη, την περίοδο που διεξάγεται το Grand Prix, είναι σχεδόν πάντα εξαιρετικός και πολύ ζεστός. Μοναδική εξαίρεση οι αγώνες του 2006 και 2011, όπου οι μικτές συνθήκες έδωσαν στον Jenson Button την ευκαιρία να πάρει δυο νίκες. Ο ηλιόλουστος περσινός αγώνας ήταν μια εύκολη επικράτηση του Lewis Hamilton. Ο Βρετανός ξεκίνησε από την pole, με την W04 να μην φθείρει υπέρμετρα τα ελαστικά της, όπως όλοι περίμεναν, και το Lewis να παίρνει την πρώτη του νίκη για τα ασημένια βέλη.

Έτος Νικητής Ομάδα-Κινητήρας Pole Position Ομάδα-Κινητήρας
2013 L.Hamilton Mercedes L.Hamilton Mercedes
2012 L.Hamilton McLaren-Mercedes L.Hamilton McLaren-Mercedes
2011 J.Button McLaren-Mercedes S.Vettel Red Bull-Renault
2010 M.Webber Red Bull-Renault S.Vettel Red Bull-Renault
2009 L.Hamilton McLaren-Mercedes F.Alonso Renault
2008 H.Kovalainen McLaren-Mercedes L.Hamilton McLaren-Mercedes
2007 L.Hamilton McLaren-Mercedes L.Hamilton McLaren-Mercedes
2006 J.Button Honda K.Raikkonen McLaren-Mercedes

Δυο ζώνες DRS με ένα σημείο ανίχνευσης για τον επόμενο αγώνα, σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν τα προσπεράσματα, αφού η χάραξη της πίστας είναι τέτοια που δεν τα ευνοεί. Το σημείο ανίχνευσης θα βρίσκεται στη στροφή 14, την τελευταία της πίστας, με την πρώτη ζώνη DRS σε όλο το μήκος της ευθείας εκκίνησης/τερματισμού και τη δεύτερη στην κοντή ευθεία που ακολουθεί, ανάμεσα στις στροφές 1 και 2.

Οι επιλογές της Pirelli θα είναι ένα βήμα πιο σκληρές σε σχέση με τη Γερμανία, έχοντας στη διάθεση των ομάδων τη μαλακή (κίτρινο χρώμα) και μέση γόμα (λευκό χρώμα). Η τριβή της ασφάλτου και οι πιέσεις που δέχονται τα ελαστικά, βρίσκονται σε μεσαία επίπεδα. Η πρόσφυση και το σπινάρισμα των πίσω τροχών θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη φθορά, με περιοριστικό παράγοντα το πίσω ζευγάρι ελαστικών. Η Pirelli αναμένει η περσινή στρατηγική, των τριών pit-stop, να είναι και πάλι η ιδανική, αν και αυτό θα κριθεί από τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν στην πίστα.

Μετά τη μη χρησιμοποίηση του περίφημου πλέον FRIC, οι ομάδες δεν είδαν μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα των μονοθεσίων, οι οδηγοί παρομοίως και η σειρά δυναμικότητας δεν φάνηκε να αλλάζει, ιδιαίτερα στο μπροστά μέρος του grid. Μεγαλύτερη χαμένη φάνηκε να είναι η Lotus, ενώ, μεγαλύτερη κερδισμένη, η ομάδα της Sauber. Οι Mercedes δεν αναμένεται να προβληματιστούν για το 1-2, εκτός κι αν υπάρξουν ξανά μηχανικά προβλήματα, με τη μάχη να επικεντρώνεται για τις πιο πίσω θέσεις. Η πίστα δεν ευνοεί τα δυνατά σημεία του πακέτου της Williams και ίσως αυτό να φέρει πιο κοντά τους διώκτες της, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον για τη μάχη του podium.

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Διαδικασία Ημέρα Ώρα Ελλάδος
Ελεύθερες δοκιμές 1 Παρασκευή 11:00
Ελεύθερες δοκιμές 2 Παρασκευή 15:00
Ελεύθερες δοκιμές 3 Σάββατο 12:00
Κατατακτήριες Σάββατο 15:00
Αγώνας Κυριακή 15:00

Bonus: Δες το προσπέρασμα του Piquet στο Senna (1986). Το σχόλιο είναι από την επίσημη ανασκόπηση της FIA!

Την οπορτουνιστική κίνηση του Mansell πάνω στον Ayrton (1989)

Τη μεγάλη στιγμή του Taki Inoue στη Formula 1 (1995)

Το συγκλονιστικό ατύχημα του Felipe Massa (2009)

https://www.youtube.com/watch?v=-SlAHELjb_U