Ricciardo: Δεν θέλουν όλοι να οδηγήσουν για τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Germany

Κλισέ χαρακτήρισε ο Daniel Ricciardo το “όνειρο του να οδηγείς για τη Ferrari. Η Scuderia έχει χρόνια να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ικανό να χαρίσει στο Fernando Alonso το τρίτο του πρωτάθλημα και ο Ricciardo, που έχει Ιταλικές ρίζες αφού ο πατέρας του κατάγεται από τη Σικελία, δεν έχει σαν απώτερο στόχο να οδηγήσει για την Ιταλική ομάδα.

Το να αγωνίζεσαι για τη Ferrari εξακολουθεί να είναι το όνειρο του κάθε οδηγού; Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι αυτό είναι απλά ένα κλισέ. Σίγουρα μερικοί οδηγοί έχουν αυτό το όνειρο, αλλά νομίζω ότι σχετίζεται με το γεγονός ότι στους γονείς τους άρεσε η Ferrari, για τη μεγάλη της ιστορία και κληρονομιά.

Το Ιταλικό μου DNA βγαίνει σίγουρα στο φαγητό!

Ο Αυστραλός αποτελεί μια από τις αποκαλύψεις της φετινής χρονιάς, αφού καταφέρνει να κερδίζει συστηματικά τον τετράκις πρωταθλητή και teammate του, Sebastian Vettel.

Ήλπιζα να έχω μια τέτοια χρονιά. Ήξερα ότι αν έκανα τα πάντα σωστά, αυτό θα ήταν δυνατόν. Νομίζω ότι μπορώ να αγωνιστώ επί ίσοις όροις τον Vettel στην πίστα. Πιστεύω ότι ξεκίνησα πολύ καλά τη χρονιά, οπότε ο στόχος μου είναι απλά να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω τώρα.

Σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού είναι πραγματικά δύσκολο να συμφωνείς με κάποιον, ειδικά όταν αγωνίζεστε για τον ίδιο στόχο, αλλά η σχέση μου με τον Sebastian είναι καλή και σε κάθε περίπτωση μπορούμε να ξοδεύουμε πολύ χρόνο γελώντας και κάνοντας αστεία.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην La Gazzetta Dello Sport, ο Ricciardo αποκάλυψε τα ινδάλματά του. Πρόκειται για τρεις θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Βραζιλιάνο Ayrton Senna, τον Αμερικανό Dale Earnhardt Snr και τον αναβάτη motocross, Chad Reed.

Είδωλό μου ήταν πάντα ο Ayrton Senna στην F1 και μου άρεσε πολύ ο Dale Earnhardt, επτά φορές πρωταθλητής στο NASCAR, αλλά και ο Chad Reed, ο Αυστραλός Πρωταθλητής Motocross.

Ο επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα της Formula 1 διεξάγεται στην Ουγγαρία και ο Ricciardo σίγουρα θα θέλει να έχει μια εμφάνιση παρόμοια με αυτή στη Γερμανία, όπου εντυπωσίασε το Fernando Alonso.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...