Η Caterham αντιμετωπίζει νέα προβλήματα

Σχετικά άρθρα

2014 British F1 GP - F1-Fansite.com_00039 (1)

Παρόλο που η αγωνιστική ομάδα της Caterham έχει σωθεί, μετά την πώληση της ομάδας σε επενδυτές από την Ελβετία και τη Μέση Ανατολή, φαίνεται πως τα προβλήματά της δεν έχουν τελειώσει. Τα 40 άτομα που αναγκάστηκε να απολύσει η Βρετανική ομάδα απειλούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, καθώς οι περικοπές ανθρώπινου δυναμικού που έγιναν είναι παράνομες.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους πρώην υπαλλήλους της Caterham, Cristopher Felton, θεωρεί πως η FIA πρέπει να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο έγινε η πώληση της ομάδας.

Η απόλυση των εργαζομένων της Caterham έγινε δίχως προειδοποίηση και χωρίς καμία σύσκεψη και θα αυτό θα επιφέρει μεγάλες αποζημιώσεις εις βάρος της ομάδας.

Η αγωνιστική ομάδα της Caterham, η οποία είναι ξεχωριστό τμήμα από τα αυτοκίνητα Caterham ή την Caterham Technologies, φαίνεται πως είχε υποσχεθεί αποζημιώσεις στους πρώην υπαλλήλους της μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Κάτι τέτοιο, όμως, μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί, ενώ η Βρετανική ομάδα αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος.

Kamui Kobayashi

Ο Kamui Kobayashi πιστεύει πως οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας δεν γνωρίζουν ακόμα την ακριβή κατάσταση που επικρατεί. Ο Ιάπωνας θεωρεί πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ολοκληρώσει τη χρονιά πίσω από το τιμόνι της CT05, αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αφοσιωθεί στη δουλειά του.

Δεν ξέρω, δεν υπάρχει καμία εγγύηση, αλλά πρέπει να συνεχίσω να πιστεύω. Δεν είμαι σαν τους υπόλοιπους εργαζόμενους της ομάδας, είμαι πιο ανεξάρτητος. Αν τα πηγαίνω καλά πρέπει να πιστέψω πως θα έχω ευκαιρίες για να οδηγήσω. Αν δεν τα πηγαίνω καλά, τότε ίσως θα πρέπει να φύγω. Δεν ξέρω.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν υπήρχε κάποια προειδοποίηση από την ομάδα για πιθανή λήξη συμβολαίου με τον Ιάπωνα, ο Kobayashi απάντησε:

Φυσικά. Δεν ξέρουν, αλλά το σκέφτονται. Δεν είμαι πολύ καιρό εδώ (στην ομάδα) οπότε μπορεί να συμβεί. Ξέρω πως όταν οι νέοι ιδιοκτήτες επενδύουν χρήματα, θα έρθουν και οι επιδόσεις και δεν νομίζω πως ένας νέος οδηγός θα μπορούσε να προσφέρει κάτι καλό.

[Photo Copyrights: LAT Photographic]

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr