Γιατί το Αμερικανικό Lexus NX είναι διαφορετικό από το Ευρωπαϊκό;

Σχετικά άρθρα

2015_Lexus_NX_Family_001__mid

Η αισθητική διαφοροποίηση μεταξύ ίδιων μοντέλων που απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές, δεν είναι κάτι το καινούριο. Υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια και τις περισσότερες φορές, οφείλεται είτε σε προτιμήσεις της μίας αγοράς έναντι μίας άλλης, είτε σε διαφορές στη νομοθεσία. Ρίξε για παράδειγμα μία ματιά, στο Ευρωπαϊκό Lexus NX που βρίσκεται στα δεξιά και στο Αμερικάνικο Lexus NX, στα αριστερά.

2015_Lexus_NX_200t_003 2014.04.03

Παρατηρείς μία σημαντική διαφορά στο εμπρός μέρος; Η μάσκα στο Ευρωπαϊκό NX, εκτείνεται σχεδόν κάθετα μέχρι ένα χαμηλότερο σημείο, ενώ στο Αμερικανικό, “τραβιέται” προς τα μέσα. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με ένα δημοσίευμα, το Αμερικανικό NX, κατηγοριοποιείται ως ελαφρύ φορτηγό. Η αμερικάνικη νομοθεσία επιβάλει διαφορετική “γωνία προσέγγισης” σε οχήματα αυτής της κατηγορίας σε σύγκριση με απλά επιβατικά οχήματα. Και γιατί η Lexus επέλεξε να κατηγοριοποιήσει το NX έτσι; Επειδή το CAFE (Corporate Average Fuel Economy) της Αμερικής, επιτρέπει περισσότερες ελευθερίες όσον αφορά στην κατανάλωση των ελαφριών φορτηγών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...