Νέες πληροφορίες για την επόμενη γενιά του Audi A8

Σχετικά άρθρα

Audi A8 2016 test mule spy photos (4)

H Audi έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης της επόμενης γενιάς του A8, και οι λεπτομέρειες για την επόμενη γερμανική λιμουζίνα αρχίζουν και διαρρέουν.

Τελευταία μαθαίνουμε ότι το νέο Α8 θα είναι προϊόν σχεδιασμιού του επικεφαλής του Audi Design, Marc Lichte, με το αποτέλεσμα να περιγράφεται ως ένα μείγμα:

Βρετανικής κομψότητα με ιταλικά σπορ γονίδια και γερμανική αξιοπιστία.

Ένας σύγχρονος αχταρμάς δηλαδή, αποτέλεσμα της ανελέητης παγκοσμιοποίησης με τις ίδιες πηγές να συνεχίζουν, λέγοντας ότι το αυτοκίνητο θα έχει μια “πιο προοδευτική” σχεδίαση με μια μικρότερη μάσκα και coupe οροφή. Επίσης θα διαθέτει γλυπτές αναλογίες και “όμορφο κωνικό πίσω μέρος.”

Το νέο A8 θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με τη τωρινή γενιά και αναμένεται να ζυγίζει λιγότερο μιας και θα κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα από αλουμίνιο, σύνθετα υλικά και χάλυβα υψηλής αντοχής. Θα είναι το πρώτο μοντέλο της Audi που θα εξοπλίζεται με αυτόνομο σύστημα οδήγησης, ενώ θα διαθέτει και το αναβαθμισμένο Audi Drive Select, καθώς και το torque vectoring σύστημα.

Οι επιλογές για τα μηχανικά σύνολα παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, αλλά θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ένα twin-turbo 4.0-λίτρων V8 με 460 ίππους και ένα W12 6.3-λίτρων με 565 ίππους. Θα υπάρχουν μάλλον και τρεις πετρελαιοκινητήρες με την ισχύ τους να κυμαίνεται από 272 ίππους έως και 500 ίππους, με όλους τους παραπάνω κινητήρες να συνδυάζοντα με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και ένα ελαφρύ σύστημα τετρακίνησης quattro. Στην αγορά αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2016.

ΠηγήCar Magazine

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα