Ricciardo: Ο Sainz θα βοηθηθεί από την εμπειρία σε μικρή ομάδα

Σχετικά άρθρα

HRT-BritishGP-Ricciardo

Η ομάδα της Red Bull διαθέτει ένα από τα καλύτερα φυτώρια, για την ανεύρεση και εξέλιξη νέων ταλέντων. Επόμενος πιλότος του προγράμματος, που περιμένει την ευκαιρία του στη Formula 1, είναι ο Carlos Sainz Jr. Ο υιός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο WRC, Carlos Sainz, προπορεύεται αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 και έχει συνδεθεί με θέση στην ομάδα της Caterham, για το φετινό κιόλας πρωτάθλημα.

Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας, καθώς και οι αναφορές για απλήρωτους λογαριασμούς προς τη Red Bull, φούντωσαν αυτές τις φήμες. Ο Ricciardo, που ακολούθησε παρόμοιο δρόμο το 2011 τρέχοντας για την HRT, τόνισε πως η εμπειρία σε κατώτερο μονοθέσιο μόνο καλό μπορεί να κάνει σε ένα νέο πιλότο.

Νομίζω ότι βοηθά με πολλούς τρόπους. Με βοήθησε να μπω στη F1, να ηρεμήσω τον εκνευρισμό, ενώ δεν βρίσκεσαι πραγματικά στα φώτα της δημοσιότητας και γι ‘αυτό μπαίνεις σιγά-σιγά στο άθλημα. Επίσης, σε καθιστά ευγνώμονα για όσα έχεις.

Όταν υπέγραψα για την Toro Rosso, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσα, ίσως, να παλεύω για τους βαθμούς. Πραγματικά εργάζεσαι σκληρά για αυτά τα επιπλέον μικρά κομμάτια. Η υπογραφή για την Red Bull με έκανε περισσότερο ευγνώμον για να πάρετε καλύτερο εξοπλισμό, έτσι είμαι σίγουρος ότι θα το δούμε αυτό και με τους άλλους οδηγούς που έρχονται (στο σπορ).

Ο Jules (Bianchi) προφανώς τα πάει πολύ καλά στη Marussia, ενώ υπάρχουν συζητήσεις (για το Sainz). Εμένα, δεν μου έκανε κακό. Ως οδηγός θέλεις να είσαι στην καλύτερη ομάδα το συντομότερο δυνατό, αλλά σίγουρα με βοήθησε να μάθω με το σωστό τρόπο.

Αυτή τη στιγμή και έπειτα από 11 ολοκληρωμένους αγώνες, σε σύνολο 17, ο Sainz προηγείται στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5, έχοντας 39 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο. Η Red Bull φαίνεται να θέλει ο Ισπανός να τελειώσει το πρωτάθλημα και να αφοσιωθεί στην κατάκτηση του τίτλου, με τον ίδιο να θεωρεί ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε εμπειρία στη Formula 1.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...