Hamilton: Η φετινή μάχη είναι πιο έντονη από ότι αυτή το 2008

Σχετικά άρθρα

2014 British F1 GP - hamilton

Το φετινό πρωτάθλημα είναι ενδοοικογενειακή υπόθεση, μεταξύ των πιλότων της Mercedes. Κι αν ο Nico Rosberg είναι πρωτάρης σε τέτοιου είδους πιέσεις, ο Lewis Hamilton από την πλευρά του έχει μπόλικη εμπειρία, αφού πάλεψε για τον τίτλο το 2007, το 2008, αλλά και το 2010. Μάλιστα, όταν κέρδισε το μοναδικό του τίτλο έως τώρα, τα κατάφερε κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή, του τελευταίου αγώνα, σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε στην ιστορία της Formula 1.

Όμως, ο Βρετανός θεωρεί τη φετινή μάχη δυσκολότερη από εκείνη του 2008, αφού ο αντίπαλός του έχει ακριβώς το ίδιο μονοθέσιο, αλλά και πρόσβαση στα ίδια δεδομένα.

Αισθάνομαι τη μάχη πολύ πιο έντονη φέτος. Όταν αγωνιζόμουν ενάντια στο Raikkonen και το Massa, εκείνοι βρίσκονταν σε διαφορετική ομάδα και τα αυτοκίνητά τους είχαν διαφορετικά πλεονεκτήματα και αδυναμίες, σε σχέση με το δικό μου. Επίσης, στην ομάδα μου, μόνο εγώ ήμουν πραγματικά ανταγωνιστικός απέναντί τους.

Τώρα, αγωνίζομαι ενάντια σε έναν τύπο που έχει το ίδιο αυτοκίνητο όπως κι εγώ, ενώ και οι δύο έχουμε πρόσβαση σε ακριβώς τα ίδια δεδομένα και πληροφορίες, έτσι είναι πραγματικά δύσκολο να καταφέρεις να βρεθείς μπροστά.

Ακριβώς επειδή το παιχνίδι παίζεται επί ίσοις όροις, ο Hamilton θεωρεί πως οι δεξιότητες, αλλά και η εμπειρία του κάθε πιλότου, είναι τα συστατικά που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει να πιέζει μέχρι τέλους και να πάρει τον τίτλο.

Σίγουρα είναι πιο δύσκολο, γιατί θα πρέπει να βρεις τρόπους για να δημιουργήσεις μικρές διαφορές. Κι έτσι, αυτό που κάνουμε είναι να φέρουμε στο παιχνίδι τις δεξιότητές μας και τα πράγματα που έχουμε μάθει.

Και πάντα πρέπει να προχωράμε (μπροστά), γιατί δεν είναι αρκετό το να είσαι καλός. Θα πρέπει να συνεχίσεις να πιέζεις τα όρια, γιατί κάθε φορά που κάνεις ένα βήμα προς τα εμπρός, ο άλλος κάνει ένα ίσο βήμα και έτσι πρέπει να συνεχίζεις να πιέζεις.

Ο Rosberg προηγείται αυτή τη στιγμή του Hamilton, για μόλις 11 βαθμούς, με τη νίκη να δίνει 25 και στον τελευταίο αγώνα να μοιράζονται διπλοί πόντοι. Η μάχη αναμένεται να είναι κλειστή μέχρι και το Abu Dhabi, ενώ στο Spa, εάν δεν βρέχει, ενδέχεται η Mercedes W05 να πιεστεί παραπάνω από το σύνηθες από τη Williams FW36.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]

ΠηγήSkySports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr