Key: Έχουμε μαζέψει ελάχιστους, αξιολύπητους βαθμούς

Σχετικά άρθρα

F1 Testing in Barcelona - Day Three

Μπορεί η Toro Rosso να προετοιμάζεται για την ερχόμενη σεζόν, ανακοινώνοντας τον Max Verstappen στο πλάι του Kvyat – και αφήνοντας το Vergne για μια ακόμη φορά στα κρύα του λουτρού- όμως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, James Key, τονίζει πως η συγκομιδή βαθμών είναι απλά αξιολύπητη, με τα προβλήματα να εντοπίζονται σε πολλούς τομείς.

Νομίζω ότι είναι μια πραγματικά μικτή κατάσταση για εμάς, επειδή έχουμε μαζέψει αξιολύπητους βαθμούς σε αυτή τη φάση, με δεδομένο ότι ουσιαστικά έχουμε προκριθεί στο Q3 σχεδόν σε κάθε περίσταση.

Όλα τα θέματα που έχουμε είναι εντελώς διαφορετικά, κάτι πολύ απογοητευτικό. Ένας τομέας αδυναμίας, στον οποίο μπορείς να επικεντρωθείς και να διορθώσεις γρήγορα, είναι εξαιρετικό. Αλλά, όταν έχεις μια τυχαία διασπορά πραγμάτων που δεν έχεις δει ποτέ πριν και σε αιφνιδιάζουν, ενώ στη συνέχεια εξαφανίζονται πάλι, αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Μερικά από αυτά (τα προβλήματα) σίγουρα προέκυψαν από εμάς, όμως, άλλα ζητήματα ήταν απλά ατυχή.

Η μικρή ομάδα της Red Bull, δεν έφερε ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στην Καταλονία, όπως συνηθίζεται πλέον, αλλά, “άπλωσε” τις αναβαθμίσεις με ορίζοντα το Αυστριακό Grand Prix. Όμως, η εικόνα της STR9 ήταν τέτοια, που οδήγησε τον Key σε σύγκλιση έκτακτης συνάντησης μετά το τέλος του αγώνα.

Είχαμε κάποιες πολύ σαφείς διαδικασίες σε εφαρμογή, έτσι κι αλλιώς, επομένως ορισμένα από αυτά που κάναμε ήταν απλές ενισχύσεις, που θα μας διαβεβαίωναν πως αυτές οι διαδικασίες θα τηρηθούν.

Μερικά από αυτά ήταν διαδικαστικές αλλαγές και ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά εμπεριστατωμένοι για τα πάντα, ακόμα και αν φαίνονται σαν να είναι στέρεα σαν βράχος, αφού ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει με δεδομένη την τυχαία φύση όλων αυτών των πραγμάτων. Τα παιδιά έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά σε αυτό και έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα με κάθε κομμάτι του σχεδιασμού.

F1 Grand Prix of Hungary - Qualifying

Κλείνοντας, ο Key αποκάλυψε πως η εξέλιξη του μονοθεσίου έχει γίνει λιγότερο επιθετική, με σκοπό να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

ήδη πιέζουμε όσο πιο σκληρά έχει πιέσει ποτέ η ομάδα και ο ρυθμός ανάπτυξής μας ήταν αρκετά λογικός. Αλλά, όταν πιέζεις μια σχετικά μικρή ομάδα σε αυτό το επίπεδο, αναπόφευκτα μπορούν να γίνουν λάθη ή να μην καλύπτονται όλα με τη λεπτομέρεια που θα θέλαμε.

Οπότε είπαμε: “Εντάξει, περιμένετε, ας κάνουμε ένα βήμα πίσω και να βεβαιωθούμε ότι οι βασικές αρχές είναι σωστές.”

Η Toro Rosso βρίσκεται στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος, με 17 βαθμούς, πολύ πίσω από το γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για την τρίτη θέση της κατάταξης. Με δεδομένο πως οι πίστες που ακολουθούν δεν θα ευνοήσουν τον Renault Energy F1-2014, η ομάδα θα δυσκολευτεί να μαζέψει περισσότερους βαθμούς.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...