Lotterer: Το LMP1 είναι ταχύτερο από την Caterham στις στροφές

Σχετικά άρθρα

Lotterer

Τους πρώτους του γύρους έκανε σήμερα ο Andre Lotterer, ως ο αντικαταστάτης τού Kamui Kobayashi για το Βελγικό Grand Prix. Ο Γερμανός οδηγός ολοκλήρωσε 48 γύρους για τα δύο πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, προσπαθώντας πάρει όσο καλύτερη αίσθηση μπορεί από το χειρότερο φετινό μονοθέσιο, που δεν είναι άλλο από την CT05.

Ο 32χρονος είναι οδηγός τής Audi κι έχει οδηγήσει αυτοκίνητα για την κατηγορία LMP1, στους αγώνες αντοχής. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ίδιο, η CT05 μπορεί να έχει περισσότερη δύναμη, όμως είναι εμφανώς αργότερη στις στροφές, όπως εξηγεί.

Υπάρχει πολύ περισσότερη δύναμη -θα ήταν ωραίο να την έχουμε αυτή σ’ ένα LMP1 αυτοκίνητο-, αλλά στις στροφές συμβαίνει το αντίθετο. Νομίζω ότι τα ελαστικά τής Michelin είναι λίγο καλύτερα, μπορούμε να τα πιέσουμε περισσότερο και να κάνουμε περισσότερα από 700 χιλιόμετρα μ’ ένα σετ.

Andre Lotterer

Έχουμε περισσότερη κάθετη δύναμη, έτσι μπορείς να πιέσεις περισσότερο ένα LMP1 στις στροφές. Επομένως, αυτό με εξέπληξε, αλλά είχαμε λιγότερη κάθετη εδώ, έτσι περιμένω το μονοθέσιο να γίνει καλύτερο. Αλλά, κι εσύ προσπαθήσεις περισσότερο.

Στο FP1, ο Lotterer ήταν κατά ένα δέκατο πιο γρήγορος από τον προσωρινό του team-mate, Marcus Ericsson, όταν τα πράγματα αντιστράφηκαν στο FP2, μιας και ήταν ελάχιστα πίσω από τον Σουηδό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...