$_57

Η BMW i8, είναι ένα δημοφιλές αυτοκίνητο. Τόσο δημοφιλές μάλιστα, που κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν επιπλέον για μην είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μερικούς μήνες μέχρι να παραλάβουν την δική τους. Όμως θα αγόραζες ποτέ μία μη-λειτουργική BMW i8; Γιατί μία τέτοια έκανε την εμφάνιση της στο eBay…

Η εν λόγω i8, είναι ένα εκθεσιακό κομμάτι και ως τέτοιο, είναι κανονικού μεγέθους αλλά “κενή”. Οι πόρτες και τα παράθυρα δεν ανοίγουν, οι ρόδες δεν κυλούν –αν εξαιρέσεις τα ροδάκια που στερεώνονται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου για την μεταφορά του- και φυσικά, δεν υπάρχει powertrain. Δεν υπάρχει κινητήρας, ούτε υβριδικό σύστημα. Το θετικό είναι ότι λειτουργούν τα φώτα… κάτι είναι κι αυτό!

$_57 (1)

Το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση, είναι ότι το αυτοκίνητο, έπειτα από 53 προσφορές, έχει φτάσει τα $18.100 ή €13.600 περίπου ευρώ. Για κάτι το οποίο μπορείς να έχεις στο γκαράζ –ή ακόμα και το σαλόνι- μόνο ως διακοσμητικό, τα χρήματα είναι αρκετά… και ακόμα δεν έχει φτάσει την reserve τιμή, που σημαίνει πως ο πωλητής ελπίζει να αποκομίσει ακόμα περισσότερα απ’ αυτό.