Η Mercedes M-Class Facelift θα μετονομαστεί σε GLE, θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Mercedes M-Class Facelift 2015 spy photos

Η Mercedes-Benz αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης της ανανεωμένης M-Class, η οποία κυκλοφορεί από το 2011.

Η παρουσίαση του facelift μοντέλου αναμένεται μέσα στο 2015, και είναι αρκετές οι πηγές που λένε ότι το μεγάλο γερμανικό SUV θα αλλάξει ονομασία και από “M-Class” θα μετονομαστεί σε “GLE-Class”.

Το νέο όνομα είναι μέρος μιας νέας ονοματολογίας που θα επηρεάσει και άλλα μοντέλα, έχοντας ήδη ξεκινήσει από τη μετατροπή της CL-Class σε S-Class Coupe. Αντίστοιχα θα ακολουθήσει και η “GLE Coupe”, ή μέχρι πρότεινος MLC.

Το “Ε” στο “GLE” αναφέρεται στην παρόμοιου μεγέθους E-Class και στο μέλλον θα περιμένουμε να δούμε τον διάδοχο του GLK να ονομάζεται GLC, με εμφανή επιροή από την C-Class, το οποίο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο GLA και GLE. Τέλος, από τη στιγμή που υπάρχει η BMW X4, είναι πολύ πιθανό η γερμανική εταιρία να παρουσιάσει κάποια στιγμή στο μέλλο τη GLC Coupe, με την τελική απόφαση να μην έχει ληφθεί ακόμη.

Η νέα GLE θα φοράει νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, νέα φωτιστικά σώματα, νέες απολήξεις εξατμίσεων και στο εσωτερικό συναντάμε νέα κεντρική κονσόλα. Μηχανικά θα εξοπλίζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα προστεθεί ο 3,0-λιτρος V6 twin-turbo απόδοσης 333 ίππων με 480 Nm ροπής και μια υβριδική έκδοση. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο με τις πωλήσεις της να ξεκινούν προς τα τέλη του έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...