Αύξηση των πωλήσεων supercars κατά 60% προβλέπουν οι αναλυτές μέχρι το 2017

Σχετικά άρθρα

Ferrari-458-Speciale-drifting

Αναλυτές της IHS Automotive, προβλέπουν πως οι πτωτικές τάσεις της αγοράς υπεραυτοκινήτων αξίας άνω των €125.000 θα σταματήσουν πολύ σύντομα και πως η συγκεκριμένη αγορά, θα ανακάμψει με εμφατικό τρόπο τα χρόνια που μας έρχονται.

Στην Ευρώπη,  πωλήθηκαν περίπου 13.000 supercars το 2013, ενώ η IHS Automotive, περιμένει να πωλούνται περίπου 21.000 αυτοκίνητα μέχρι το 2017. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αύξηση, θα παίξει η ανανεωμένη εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές, ιδίως σε χώρες όπως η Ιταλία, όπου μία γενικευμένη επίθεση στη φοροδιαφυγή, έχει πλήξει εταιρίες όπως η Ferrari, η Lamborghini και η Maserati. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann:

Το Ιταλικό ΣΔΟΕ, σταματούσε πελάτες μας ενώ οδηγούσαν, κάτι το οποίο τους έκανε να νιώθουν κυνηγημένοι.

Επιπλέον, η κατηγορία θα εμπλουτιστεί με σημαντικά μοντέλα τα χρόνια που μας έρχονται. Εκτός από το BMW i8 που αναμένεται να ξεπεράσει σε πωλήσεις όλα τα supercars μέσα στο 2015 (συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία λόγω τιμής), ντεμπούτο θα κάνει και το entry-level μοντέλο της McLarenη νέα, turbo Ferrari 458 Italia και το R8.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Ιάπωνας Ken Okuyama παρουσίασε στη Villa d’Este το Kode61 Birdcage

Μετά τα Kode0 και Kode57, ο Ιάπωνας σχεδιαστής Ken Okuyama παρουσίασε στο φετινό Concorso d'Eleganza, που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Villa d'Este, που...