Carlos Ghosn: Κοντεύουμε να κάνουμε το Nissan Leaf κερδοφόρο

Σχετικά άρθρα

Nissan-Leaf-2

Οι πωλήσεις του Nissan Leaf ξεκίνησαν σχετικά νωχελικά αλλά μήνα με τον μήνα βελτιώνονται. Μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, η Nissan έχει καταφέρει να πουλήσει 63.944 ηλεκτρικά Leafs στις Η.Π.Α. και περίπου 140.000 παγκόσμια. Το Leaf, παράγεται σε τρεις χώρες: Ιαπωνία, Αγγλία και Η.Π.Α. και έχει πουλήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον πλανήτη. Κι όμως, σύμφωνα με τον CEO της Renault-Nissan, Carlos Ghosn, τώρα μόλις κοντεύει να γίνει κερδοφόρο για την εταιρία.

Κοντεύουμε. Συνυπολογίζουμε τις αποσβέσεις και την υποτίμηση όλων αυτών που έχουμε ξοδέψει; Όχι! Αλλά αν κοιτάξει κανείς τα περιθώρια κέρδους – το άμεσο κόστος του αυτοκινήτου και τα έσοδα που προσφέρει – πλησιάζουμε σε θετικό πρόσημο, κάτι που είναι καλό για την τεχνολογία.

Δήλωσε ο Ghosn στο περιθώριο της έκθεσης του Παρισιού. Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ σπάνιο να μαθαίνουμε για το υψηλότερο κόστος εξέλιξης και παραγωγής οχημάτων με εναλλακτικά powertrains αλλά οι δηλώσεις του Ghosn δείχνουν πως η Nissan βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Κάτι που πιθανότατα σημαίνει πως θα δούμε τα ηλεκτρικά οχήματα να παραμένουν στην γκάμα της για αρκετό καιρό ακόμα.

ΠηγήAutonews

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...