854539835-234993102014

Με τη Mercedes να αποδεικνύει έμπρακτα, και για πολλοστή φορά φέτος, πως η επιτυχία της W05 δεν οφείλεται αποκλειστικά στο νέο turbo power unit, ο Nico Rosberg αισθάνεται άνετος για το ενδεχόμενο βροχής στον αυριανό αγώνα. Εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση και ισορροπία, ίσως το καλύτερο σύστημα brake-by-wire και ομαλή καμπύλη ροπής από τον κινητήρα, θα είναι τα σημαντικότερα όπλα για τους πιλότους της Μercedes.

Είμαστε όσο προετοιμασμένοι γίνεται. Περιμένουμε να είναι βρόχινος (ο αγώνας) και η τελευταία εμπειρία που είχαμε στο βρεγμένο ήταν στο Spa, όπου το αυτοκίνητό μας ήταν πραγματικά πολύ γρήγορο. Έτσι, είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος και ακόμη κι αν βρέξει, θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερα για εμάς.

Ο Γερμανός δεν έχει αφήσει πίσω του μόνο τη Σιγκαπούρη, αλλά και τις πρωινές κατατακτήριες, στις οποίες πήρε την pole position. Κι αυτό, επειδή γνωρίζει πολύ καλά πως οι νίκες και οι βαθμοί έρχονται μόνο την Κυριακή.

Πλέον, δεν σκέφτομαι καθόλου τη Σιγκαπούρη. Είμαι εδώ στη Suzuka και είμαι εδώ για να προσπαθήσω να κερδίσω.

Ήταν εξαιρετική μέρα σήμερα, αλλά αυτό είναι μόνο ένα βήμα προς το στόχο. Ήταν μια πραγματική ευχαρίστηση, επειδή το αυτοκίνητο είναι τόσο εκπληκτικό στην οδήγηση. Και σε αυτή την πίστα, που είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές για να οδηγήσεις με χαμηλό φορτίο καυσίμου, ήταν πραγματικά απίστευτο.

Σίγουρα, είναι καλύτερα να βρίσκεσαι στην πρώτη από τη δεύτερη θέση, οπότε είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν ξέρω ακόμα κατά πόσο. Αν είναι στεγνά, είναι μεγαλύτερο το πλεονέκτημα και αν είναι βρεγμένα, λίγο λιγότερο. Αλλά σίγουρα είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην pole.

Μπορεί η βροχή να ευνοήσει τα ασημένια βέλη από πλευράς απόδοσης, όμως, σε μια πίστα όπως η Suzuka όπου οι έξοδοι διαφυγής είναι μικρές και οι αμμοπαγίδες ελλοχεύουν, τα όποια λάθη πληρώνονται πολύ ακριβά. Εσύ τι λες, θα έχουμε εκπλήξεις αύριο;

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]