Ο Todt θέλει εξηγήσεις από τον Whiting για το ατύχημα του Bianchi

Σχετικά άρθρα

Jules Bianchi Crash

Αν και όλοι μας προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις στο πώς προκλήθηκε το ατύχημα του Jules Bianchi και το αν έκανε κάτι λάθος ο Γάλλος, η FIA έχει ξεκινήσει τη δική της, σχολαστική έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να μην μείνει αναπάντητο κανένα ερώτημα.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Jean Todt, έχει ζητήσει προσωπικά από τον Charlie Whiting, αλυτάρχη του αγώνα, διευκρινήσεις κι εξηγήσεις για το ατύχημα που έχει οδηγήσει τον 25χρονο στο νοσοκομείο. Από τη δική του πλευρά, εξηγήσεις ζητά και ο Bernie Ecclestone, ο οποίος λέει:

Είναι δύσκολο για ‘μένα να πω τι έγινε και υπάρχει έρευνα για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη. Έχουμε κάνει τόσα πολλά για την ασφάλεια. Σήμερα, βλέπεις ένα ατύχημα και μετά τον οδηγό να βγάζει τη ζώνη ασφαλείας και να είναι έξω από το μονοθέσιο σώος.

Πάντα έλεγα ότι, αν έχω ένα ατύχημα, θέλω να το έχω μέσα σε μονοθέσιο Formula 1, επειδή είναι τα πιο ασφαλή στον κόσμο. Όμως, αυτά συμβαίνουν και πρέπει να μάθουμε τις αιτίες. Αυτό έγινε σ’ έναν νεαρό άνδρα που είναι κοντά μας και όλοι μας έχουμε σοκαριστεί. Οι σκέψεις μας είναι σ’ αυτόν και στην οικογένειά του.

Alex Wurz

Πρόσφατα, ο Alex Wurz έγινε ο νέος Πρόεδρος στο GPDA (Grand Prix Drivers’ Association) και ο Αυστριακός ζητά κατανόηση από τον κόσμο και μας προτρέπει να μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Προφανώς ένα τέτοιο φοβερό ατύχημα γεννά πολλά ερωτηματικά και απόψεις. Από τη φύση μας, όλοι λατρεύουμε να έχουμε απαντήσεις, συμπεράσματα και λύσεις το συντομότερο δυνατό. Όλοι εμείς οι οδηγοί το καταλαβαίνουμε κι αισθανόμαστε την ανάγκη να ερευνήσουμε και να συζητήσουμε το θέμα.

Δε θα πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες, και θα πρέπει επίσης ν’ ακούσουμε τις απόψεις των άλλων. Δε θα πρέπει να συζητάμε για το ατύχημα μέχρι να έχουμε όλες τις πληροφορίες. Προτείνω σε όλους τους οδηγούς ν’ αποφεύγουν τις δημόσιες συζητήσεις.

Όλες αυτές οι συζητήσεις και η επιδίωξη των λύσεων θα πρέπει να γίνονται σε κλειστό κύκλο, ώστε να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η ιδιωτικότητα για την οικογένεια του Jules, αλλά και για να διασφαλιστεί ότι η αναλυτική διαδικασία θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρέπει να δώσουμε χρόνο στους ειδικούς ν’ αναλύσουν τα πάντα και φυσικά παρέχουμε πλήρη υποστήριξη σε όποια από τις Αρχές μπορεί να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικασία. Αλλά, πάνω απ’ όλα, θέλουμε να υποστηρίξουμε την οικογένεια και τους φίλους τού Jules. Το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο, όχι με σπασμωδικά συμπεράσματα. Οι σκέψεις μας είναι στον Jules και την οικογένειά του.

ΠηγήTimes
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα