Η Toyota θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ευρέως το αλουμίνιο από το 2016

Σχετικά άρθρα

Body Shop welding of cars, Toyota Australia's Altona manufacturing plant

Η Toyota μπορεί ήταν δειλή για να χρησιμοποιήσει ευρέως το αλουμίνιο στο μοντέλα της, αλλά η Ιαπωνική εταιρία έχει πάρει την απόφαση να βάλει το αλουμίνιο στο σώμα των μοντέλων της από το 2016 και μετά.

Το πρώτο μοντέλο που θα κάνει χρήση αλουμινίου θα είναι το νέο Lexus RX35 σε πορτμπαγκάζ και καπό, ενώ και το επόμενο Camry θα διαθέτει αλουμινένιο καπό. Εκπρόσωπος της Toyota δήλωσε πως η εταιρία του έχει στα σχέδια της να χρησιμοποιήσει το αλουμίνιο στα καπό, στις πόρτες και σε άλλα μέρη τους, ώστε να μειωθεί το βάρος, ενώ θα κάνει χρήση και ειδικών ρητίνων και μιγμάτων μετάλλων για να ενισχύσει με τον τρόπο αυτό τη μείωση του βάρους.

Η Ford από τη μεριά του φέτος έκανε το μεγάλο βήμα, κατασκευάζοντας από αλουμίνιο το νέο F-150, με τη Μπλε Οβάλ εταιρία να δηλώνει πως όλα τα μελλοντικά μεγάλα Super Duty pickups της θα διαθέτουν αλουμινένια μέρη.

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...