Οι πωλήσεις αλουμινένιων αυτοκινήτων θα τριπλασιαστούν έως το 2020

Σχετικά άρθρα

aluminum-chassis

H Novelis είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φύλλων αλουμινίων στην αυτοκινητοβιομηχανία, δίνοντας αλουμίνιο σε αρκετές εταιρίες, όπως στις Audi, Ford και Jaguar. Ανήκει στην Ινδική εταιρία με έδρα το Μουμπάι, Hindalco, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή παγκοσμίως φύλλων αλουμινίου και σε πρόσφατη συνέντευξή του ο CEO της, Debnarayan Bhattacharya, δήλωσε πως προβλέπει η ζήτηση για φύλλα αλουμινίου από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πενταπλασιαστεί έως το 2020, με τις πωλήσεις αλουμινένιων αυτοκινήτων να τριπλασιάζονται, σε μια προσπάθεια των εταιριών για δημιουργία αυτοκινήτων με καλύτερη οικονομία καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Ο Debnarayan Bhattacharya συνέχισε λέγοντας πως οι πωλήσεις αλουμινίου που χρησιμοποιείται για τη κατασκευή κουτιών αναψυκτικών θα μειωθούν κατά 50% με 60% μέσα στα επόμενα χρόνια, με το συνολικό ποσοστό που θα προορίζεται για την βιομηχανία αυτοκινήτων να αναρριχάται στο 25% των συνολικών πωλήσεων αλουμινίου έως το 2020. Το αλουμίνιο, εκτός από καλύτερη κατανάλωση και μικρότερες εκπομπές CO2 που προσφέρει λόγω μειωμένου βάρους, αυξάνει την δομική ακαμψία του πλαισίου. Επίσης, επειδή η δημιουργία φύλλων αλουμινίου κοστίζει σημαντικά λιγότερο από το carbon, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πιθανότατα τα επόμενα χρόνια να υιοθετήσουν όλο και περισσότερο τη χρήση του υλικού αυτού στα αυτοκίνητά τους.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr