Dennis: Είναι αδύνατο να έρθουν τίτλοι με κινητήρες της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Ron Dennis in the garage.

Φέτος σταματάει μια συνεργασία πολλών χρόνων, ανάμεσα στην ομάδα της McLaren και τη Mercedes, που την προμηθεύει με κινητήρες. Πριν ακόμη ξεκινήσει η σεζόν, ήταν γνωστό πως η McLaren θα αναβίωνε από του χρόνου τη συνεργασία της με την Honda, κάτι που θα δυσκόλευε κατά πολύ αυτή με τη Mercedes. Υπό τον φόβο διαρροών, ο Toto Wolff δήλωσε πως η σχέση μεταξύ των δυο μπορεί να αλλάξει, κάτι που δεν αποκλείεται να ευθύνεται και για το γεγονός πως η McLaren είναι τελευταία ανάμεσα στις ομάδες με PU Mercedes.

Όμως, τον Ron Dennis τον ενδιαφέρει μόνο η κορυφή και επιμένει πως με έναν της Mercedes στην πλάτη των μονοθεσίων του, οι τίτλοι δεν θα έρχονταν ποτέ, εξηγώντας:

Το ένα πράγμα που ξεχωρίζει αν κοιτάξετε όλες τις κατατακτήριες που είχαμε φέτος, είναι η διαφορά μεταξύ της εργοστασιακής ομάδας της Mercedes και των υπολοίπων ομάδων. Σε γενικές γραμμές είναι πάντα ένα δευτερόλεπτο, κι αυτό, βάζοντας στην άκρη το ρυθμό που μπορούν να ακολουθήσουν σε ένα grand prix όταν έχουν ανάγκη να ξεφύγουν.

Αυτό σημαίνει, κατά την άποψή μου – μια άποψη που έχουν πολλοί άνθρωποι στην οργάνωσή μας – δεν έχεις καμία πιθανότητα να κερδίσεις ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, αν δεν λαμβάνεις τους καλύτερους κινητήρες, από οποιονδήποτε τους κατασκευάζει.

Ένας σύγχρονος κινητήρας grand prix, αυτή τη χρονική στιγμή, δεν είναι μόνο καθαρή δύναμη: Είναι το πώς ανακτά την ενέργεια, το πως αποθηκεύει την ενέργεια, και σε τελική ανάλυση αν δεν έχεις τον έλεγχο της εν λόγω διαδικασίας – δηλαδή την πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα – τότε δεν πρόκειται να είσαι σε θέση να σταθεροποιήσεις το αυτοκίνητό σου στην είσοδο των στροφών, για παράδειγμα, και χάνεις πολύ χρόνο στο γύρο.

Έτσι, παρότι έχεις το ίδιο σήμα στον κινητήρα, δεν έχεις τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσεις τον κινητήρα.

Όπως ξέρεις, η Honda έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νέου της power unit, καθώς και ένα βίντεο με τον ήχο που παράγει αυτό. Μάλιστα, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες από το Παρίσι, ο κινητήρας έχει δοκιμαστεί στο NSX, με τον Dennis να τον χαρακτηρίζει κόσμημα.

[Photo Copyrights: McLaren-Merceded]

ΠηγήESPNF1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr