353541517-49491612102014

Στη Ρωσία η Mercedes κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Τα μεγάλα κεφάλια της ομάδας δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και τον Ross Brawn για την επιτυχία, ανακοινώνοντας λίγο αργότερα πως καθένας από τους 700 ανθρώπους που εργάζονται για τη Mercedes, θα λάβει μίνιμουμ 10.000 λίρες Αγγλίας σαν μπόνους.

Τα δώρα δεν σταματούν εκεί, με τον Toto Wolff να αποκαλύπτει πως η ομάδα είναι έτοιμη να προτείνει νέο συμβόλαιο στον Lewis Hamilton, θέλοντας να κρατήσει για πολλά χρόνια το οδηγικό δίδυμο που την έφερε στην κορυφή της Formula 1, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Όμως, από την όλη κατάσταση αναμένεται να βγει κερδισμένος και ο απλός θεατής, κι αυτό γιατί ο Wolff δήλωσε πως η ομάδα προτίθεται να αφήσει εντελώς ελεύθερους τους οδηγούς της, για να παλέψουν για τον τίτλο.

Αν κοιτάξετε τους βαθμούς, έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον τίτλο των οδηγών διότι είμαστε 92 βαθμούς μπροστά από τον Daniel Ricciardo, με 100 να απομένουν. Έτσι, θα μπορούσαμε να μπούμε σε μια κατάσταση, που όλοι θα λάτρευαν βέβαια, να είμαστε ασφαλής και να αφήσουμε (τους πιλότους μας) να αγωνιστούν με τον τρόπο που θέλουν να αγωνιστούν. Υπάρχει ακόμα αυτό το αόρατο μικρό λουρί και ίσως να μπορούμε να απαλλαγούμε εντελώς από αυτό.

Υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των οδηγών, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε αυτό το αίσθημα της ομάδας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις, στις συζητήσεις μας, υπάρχει αυτή η ενέργεια. Και αυτή κινεί την ομάδα προς τα εμπρός.

234847532-45222642014

Με τον Hamilton να έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία Grands Prix, η διαφορά από τον Rosberg άνοιξε στους 17 βαθμούς. Όμως, όλα μπορούν να αλλάξουν στον τελευταίο αγώνα, έπειτα από την περίφημη ιδέα της FIA και του Bernie για διπλούς βαθμούς στο φινάλε της χρονιάς. Η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του σπορ έχει κριτικάρει αυτή την κίνηση και ο Wolff συμφωνεί με αυτούς, αφού μια ατυχία στο Abu Dhabi μπορεί να αλλοιώσει ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Όχι, όχι, όχι. Δεν ήμουν οπαδός αυτής της λοταρίας και ούτε είμαι τώρα. Καταλαβαίνω γιατί ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων το θέλει αυτό, επειδή πρόκειται να είναι συναρπαστικό (το πρωτάθλημα) μέχρι το τέλος.

Και έτσι, από την πλευρά του, είναι εκατό τοις εκατό κατανοητό. Όμως, από την πλευρά μας, δημιουργεί ένα μικρό ερωτηματικό. Θα μπορούσε να γείρει προς μια κατεύθυνση, αν έχεις μια εγκατάλειψη θα μπορούσες να χάσεις όλους τους βαθμούς ή θα μπορούσες να πάρεις 50. Και αυτό δεν είναι καλό για το άθλημα.

Ελπίζω οι υποσχέσεις του Wolff να μην μείνουν στα λόγια και να δούμε “ολοκληρωτικό πόλεμο” μεταξύ Rosberg και Hamilton, τουλάχιστον για τους τρεις αγώνες που απομένουν στη σεζόν.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]