Andretti: Μ’ ένα καλό μονοθέσιο, ο Vettel θα πάει μπροστά τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Italy - Previews

Ένας εκ των πρώην οδηγών τής Formula 1 που καλείται να δώσει τη γνώμη του πάνω σε διάφορα θέματα είναι ο Mario Andretti. Ο Πρωταθλητής τού 1978 αναφέρεται τώρα στο “καυτό” μεταγραφικό θέμα, που δεν είναι άλλο από την αντικατάσταση του Fernando Alonso στη Ferrari, φυσικά από τον Sebastian Vettel, αν και ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, αλλά είναι προφανώς θέμα χρόνου να συμβεί αυτό.

Ο Αμερικανός δηλώνει βέβαιος πως ο Γερμανός θα τα καταφέρει καλά στη νέα του ομάδα, ενώ θα μπορέσει να βοηθήσει την ιταλική ομάδα να παλεύει για τις πρώτες θέσεις, αν έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Ο Sebastian θα τα πάει πολύ καλά όπου και να πάει. Μάλλον χρειάζεται μια νέα πρόκληση, την οποία ίσως θα εκτιμήσει με άλλον τρόπο. Είναι σίγουρος ότι θα το κάνει όταν πάει στη Ferrari. Μπορεί η ομάδα να είναι στα κάτω της, αλλά αργά ή γρήγορα θα είναι υπολογίσιμη δύναμη και αυτό μπορεί να είναι ένα δυνατό χαρτί για τον Vettel.

Δεν μπορεί να τα πάει χειρότερα απ’ ό,τι έχει κάνει ο Fernando μέχρι στιγμής. Μ’ ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, μπορεί να φέρει τη Ferrari στην κορυφή και πάλι, και αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό για τη Formula 1.

Το 2014 σίγουρα δεν είναι η χρονιά τού Seb, αφού ο 27χρονος έχει χάσει από τον Daniel Ricciardo, ο οποίος βρίσκεται 56 βαθμούς μπροστά από τον Πρωταθλητή. Η Ferrari θα πρέπει να είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Vettel, ώστε ν’ αποδείξει ότι απλά η φετινή σεζόν είναι μία κακή παρένθεση, όπως λέει ο 74χρονος.

Μέχρι τώρα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας μονοδιάστατος οδηγός, αφού δεν μπορεί να προσαρμοστεί γύρω από την λιγότερη κάθετη δύναμη, με τη δύναμη από τον κινητήρα και ούτω καθεξής. Δεν έχει εμφανιστεί έτσι όπως θα περίμενες.

Όμως, είναι όλο και πιο δυνατός, έτσι το ταλέντο του θα φανεί και θα συνεχίσει να δείχνει τι είναι ικανός να κάνει. Ποτέ δε θα υποβαθμίσω τις ικανότητές του. Αργά ή γρήγορα, θα αποδείξει πόσο λάθος ήταν οι άλλοι.

Τι ξέραμε όταν ο Lewis έφυγε από τη McLaren; Πήγε στη Mercedes, η οποία δεν ήταν πολύ ανταγωνιστική τότε, αλλά ίσως έχει κάνει την καλύτερη κίνηση στην καριέρα του, έτσι αυτό μπορεί να συμβεί ξανά.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

ΠηγήGPUpdate

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...