Τα πρώτα 5 χρόνια απλά επιβιώνεις στην F1, σύμφωνα με τον Haas

Σχετικά άρθρα

Gene Haas

Ο κόσμος τής Formula 1 ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια νέα ομάδα, την Haas F1 Team, η οποία θα μπει στο άθλημα το 2016. Οι Αμερικάνοι έχουν σχεδόν 1.5 χρόνο προετοιμασίας μέχρι την παρθενική τους εμφάνιση, ενώ είναι γνωστό ότι στην πλάτη των μονοθεσίων της θα βρίσκονται power units από τη Ferrari.

Οι στόχοι δεν μπορούν να είναι φυσικά υψηλοί για μία νέα ομάδα, με τον Gene Haas να επισημαίνει πως η πρώτη 5ετία είναι απλά διάστημα επιβίωσης.

Τα πρώτα 5 χρόνια απλά επιβιώνεις. Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες ότι θα πάμε εκεί και θα κερδίσουμε πρωταθλήματα. Αν μπορούμε να κερδίσουμε έστω κι έναν αγώνα στα πέντε αυτά χρόνια, θα είναι τεράστια επιτυχία.

Η Caterham θα πρέπει σίγουρα ν’ αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για την Haas, καθώς η μαλαισιανή ομάδα έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δίχως να είναι η μοναδική ομάδα στην οποία συμβαίνει αυτό. Για τον Haas, η προσέγγιση θα πρέπει να είναι διαφορετική και πιο συντηρητική από αυτή τής Caterham ή άλλων νέων ομάδων.

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους ήταν ότι προσπάθησαν ν’ ανέβουν στο grid τόσο γρήγορα. Εμείς θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι, προτού τα μονοθέσιο πάρει μέρος στις δοκιμές τον Ιανουάριο τού 2016, θα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τη δουλειά στο σασί, ελπίζω μέχρι τον Νοέμβριο.

Θα ξοδέψουμε ένα αξιόλογο ποσό χρόνου για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τα σωστά ανταλλακτικά, το σωστό εξοπλισμό στα pits, τα σωστά λογιστικά και γενικά όλο το σωστό εξοπλισμό που χρειάζεται για να πάρουμε μέρος στον αγώνα.

Όσο για τη συνεργασία του με τη Ferrari, δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος, ενώ φροντίζει να μιλά ήδη από τώρα με τα καλύτερα λόγια για τους Ιταλούς.

Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα δουλέψουμε. Η Ferrari ήθελε να επεκταθεί ακόμα περισσότερο από το να είναι μόνο προμηθευτής κινητήρων, και θα μας βοηθήσουν στις βασικές δομές του αυτοκινήτου.

Είναι τιμή να έχουμε τη Ferrari ως βοηθό μας με αυτόν τον τρόπο, και θα πάρουμε όλη τη βοήθεια που θα μας δώσουν, διότι δεν μπορείς να πάρεις κάτι άλλο καλύτερο εκτός από τη Ferrari.

ΠηγήCNN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα