825456833-2551127102014

Ένας κανονισμός που πέρασε για το θέαμα, το ενδιαφέρον και τους διοργανωτές του αγώνα στο Abu Dhabi, κινδυνεύει να επισκιάσει ολόκληρη τη σεζόν σύμφωνα με τον Toto Wolff. Οι διπλοί βαθμοί εγγυήθηκαν πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, αφού, ακόμη κι αν ο Rosberg εγκαταλείψει στη Βραζιλία και ο Hamilton κερδίσει τον αγώνα εκεί, η διαφορά τους θα πάει στους 49 βαθμούς, έναν λιγότερο από όσους δίνει η νίκη στο φινάλε.

Δεν φοβάμαι, αλλά νομίζω ότι ο τελευταίος αγώνας με τους διπλού βαθμούς έχει τη δυνατότητα να επισκιάσει τη σεζόν. Ξέρουμε γιατί οι διπλοί βαθμοί ήρθαν και είχε το νόημα όλου του κόσμου το να το κάνουμε θεαματικό για το κοινό, τους οπαδούς και τους θεατές. Αλλά τώρα είμαστε σε μια κατάσταση όπου θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Τουλάχιστο υπάρχει η ικανοποίηση πως μόνο ένας οδηγός της Mercedes μπορεί να κερδίσει πλέον το πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα καλό συναίσθημα.

Ο Lewis Hamilton έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς πως αξίζει περισσότερο τον τίτλο, έχοντας μάλιστα πάρει δέκα νίκες, έναντι μόλις τεσσάρων του teammate του. Όμως, ο Wolff και οι υπόλοιποι επικεφαλής των ομάδων, τη στιγμή που συμφωνούσαν με την ιδέα, γνώριζαν πως υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να αδικηθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο Αυστριακός δεν παραμένει στο θέμα αυτό, κάνοντας εμφανή την ικανοποίησή του από την ισοφάριση της Mercedes του ρεκόρ ένα-δύο μέσα σε μια σεζόν.

Υπάρχει ένα πράγμα που με κάνει υπερήφανο για τα επιτεύγματα της ομάδας. Ως παιδί, θυμάμαι αυτή την κυρίαρχη εποχή της McLaren. Θυμάμαι που έβλεπα τα αυτοκίνητα να πετυχαίνουν ένα-δύο όλη την ώρα, μέχρι το σημείο που ήταν σχεδόν βαρετό. Ήταν καθαρή κυριαρχία.

Για εμάς το να ισοφαρίσουμε αυτό το ρεκόρ και να είμαστε σε θέση να το ξεπεράσουμε, είναι η απόδειξη πως η ομάδα έχει κάνει πολλά πράγματα σωστά και έχουμε λάβει πολλές καλές αποφάσεις. Συνήθως, δεν ενδιαφέρομαι για τα στατιστικά στοιχεία, αλλά το συγκεκριμένο μου θυμίζει παλαιότερα χρόνια.

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]