Ρεκόρ για Mercedes και Hamilton στο Austin

Σχετικά άρθρα

alainprost-mclaren-honda-19881

Η ονειρική φετινή σεζόν συνεχίστηκε και στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Mercedes, αλλά και τον Lewis Hamilton. Η Γερμανική ομάδα ισοφάρισε ένα αξιομνημόνευτο ρεκόρ, αυτό της McLaren για τα περισσότερα 1-2 μέσα σε μια σεζόν. Το 1988, οι Ayrton Senna και Alain Prost κατάφεραν το απόλυτο για την ομάδα τους 10 φορές σε σύνολο 16 αγώνων, με την Mercedes να το ισοφαρίζει στον 17ο του 2014, έχοντας δυο ακόμη Grand Prix για να το σπάσει.

Σε εθνικό επίπεδο, ο Lewis Hamilton ξεπέρασε τον θρυλικό Nigel Mansell στον πίνακα με τις περισσότερες νίκες για Βρετανό οδηγό. Στο Austin ήρθε η 32η καρό σημαία για τον 29χρονο Lewis, για πρώτη φορά στην καριέρα του πέμπτη συνεχόμενη, ο οποίος έφτασε τον Fernando Alonso στην πέμπτη θέση όλων των εποχών.

Είμαι τόσο τυχερός που έχω μια απίστευτη ομάδα και ένα απίστευτο αυτοκίνητο, κι έναν εξαιρετικό αντίπαλο σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ. Αισθάνομαι προνομιούχος. Το να βρίσκεσαι στην κορυφή των νικών είναι πολύ ιδιαίτερο.

Τα συγχαρητήριά του στον θριαμβευτή, έδωσε και ο άνθρωπος που έχασε το ρεκόρ. Ο Mansell έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

Εξαιρετικό για τον Lewis και τη Mercedes. Ο Nico έκανε είχε έναν δυνατό αγώνα, αλλά ο Lewis έκανε φανταστική δουλειά. Πολλά συγχαρητήρια για τις πέντε νίκες σερί και τις 32 συνολικά.

[Πηγή: GMM, Twitter | Photo Copyrights: Honda/McLaren]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...