540432733-14212231102014

Παρόλο που ο Lewis Hamilton έχει ήδη κερδίσει περισσότερους από τους μισούς αγώνες της χρονιάς και μετράει μια εγκατάλειψη παραπάνω από τον Rosberg, οι διπλοί βαθμοί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο και να δώσουν την ευκαιρία στον Nico να πάρει τον τίτλο.

Εχθές διαβάσαμε για τις ευαισθησίες του Toto Wolff πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, τις οποίες προφανώς και δεν συμμερίζεται ο Γερμανός πιλότος, τονίζοντας πως όλοι γνώριζαν τον κανονισμό. Εξάλλου, ο τίτλος του πρωταθλητή είναι ένα μεγάλο όνειρο και δεν τον ενδιαφέρει πως θα έρθει, με διπλούς βαθμούς ή όχι.

Είναι αυτό που είναι και πραγματικά δεν με νοιάζει (για τους διπλούς βαθμούς). Εφόσον έχω ένα βαθμό παραπάνω στην καρό σημαία στο Αμπού Ντάμπι, δεν με νοιάζει γιατί ή πώς και είναι το ίδιο για όλους.

Είναι ένα παιδικό όνειρο, το να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1. Θα ήταν πολύ ιδιαίτερο.

Η φόρμα του teammate του στους τελευταίους αγώνες, κάποια λάθη του Rosberg (κυρίως από το Βέλγιο και μετά) και η δυσκολία που παρουσιάζει στο να μετατρέψει pole position σε νίκες, πιθανότατα να τον αναγκάσουν να περιμένει μέχρι το 2015 για μια ακόμη ευκαιρία για το πρωτάθλημα. Η Mercedes αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και πάλι τη νέα χρονιά, αλλά ο Nico δεν σκέφτεται τη σεζόν του 2015, προσπαθώντας να δώσει τα πάντα στους δυο αγώνες που απομένουν.

Φυσικά, υπάρχει μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία (για να κερδίσω το 2015), επειδή το αυτοκίνητό μας είναι φοβερό και η ομάδα έχει κάνει μια τρομερή δουλειά.

Όμως, πραγματικά δεν το σκέφτομαι αυτό τώρα. Βρίσκομαι στη στιγμή και θέλω να πάρω τα μέγιστα.

Εσύ τι πιστεύεις; Θα αξίζει το πρωτάθλημα ο Rosberg, αν αυτό έρθει εξαιτίας των διπλών βαθμών;

[Photo Copyrights: Mercedes AMG F1 Team]