Vettel: Θα μπορούσα να έχω κερδίσει φέτος

Σχετικά άρθρα

Canadian F1 Grand Prix - Practice

Ένας χρόνος έχει περάσει από την τελευταία φορά που ο απερχόμενος πρωταθλητής, Sebastian Vettel, είδε πρώτος την καρό σημαία σε κάποιο Grand Prix. Για την ακρίβεια στις 24 Νοεμβρίου 2013, στο Interlagos, ο Γερμανός πανηγύρισε την ένατη συνεχόμενη νίκη του, ισοφαρίζοντας άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ. Από τότε, όμως, μόνο η Mercedes και ο teammate του στη Red Bull, Daniel Ricciardo, έχουν σταθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κερδίσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μερικές φορές, αυτό είναι κομμάτι της Formula 1. Νομίζω ότι είχα αγώνες όπου, αν τα πράγματα είχαν πάει λίγο διαφορετικά, θα μπορούσα να είχα κερδίσει φέτος. Αλλά αυτό γινόταν και στο παρελθόν και πιθανότατα θα γίνει και στο μέλλον.

Από πλευράς απόδοσης, πιστεύω πως φτάσαμε πολύ κοντά στο να κερδίσουμε στον Καναδά. Αν είχα σταματήσει στα pit ένα γύρο αργότερα, θα ήταν διαφορετική ιστορία. Από την άποψη του ρυθμού, δείχναμε πολύ δυνατοί στη Σιγκαπούρη, καθώς και στην Ουγγαρία. Αλλά, προφανώς, το σημείο που βρισκόμουν όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην Ουγγαρία, δεν με ευνόησε.

Είχαμε μερικούς αγώνες όπου ήμασταν πιο κοντά, αλλά στην πλειονότητα των αγώνων δεν είναι μυστικό πως η νίκη ήταν μακριά, προφανώς επειδή η Mercedes ήταν τόσο μπροστά. Έπειτα, υπήρχαν και άλλοι αγώνες όπου δυσκολεύτηκα περισσότερο από τον Daniel. Εάν πάρετε το Βέλγιο, για παράδειγμα. Οπότε, λίγο-πολύ, ήταν μια σεζόν γεμάτη πάνω-κάτω.

F1 Grand Prix of Hungary - Qualifying

Ο Vettel ετοιμάζει βαλίτσες για το Maranello και σε ερώτηση που του έγινε για το εάν χαίρεται που θα τελειώσει μια δύσκολη σεζόν, απάντησε κοφτά πως ναι. Όμως, δεν σχεδιάζει να πέσει αμαχητί στην Βραζιλία και ελπίζει στον άστατο καιρό για να κάνει την έκπληξη και να παλέψει με τις άπιαστες W05.

Ελπίζω (πως θα βρέχει). Πιστεύω πως πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κερδίσεις, ανεξαρτήτως αγώνα. Φαίνεται, όμως, ότι κατά κάποιο τρόπο, στην Βραζιλία έχουμε περισσότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν. Ενώ και η πρόγνωση του καιρού φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα.

Αν όμως όλα πάνε κανονικά και έχουμε ένα στεγνό αγώνα, θα πρέπει να περιμένουμε την Mercedes να κερδίσει, επειδή έχουν αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα.

Πάντως, στο στρατόπεδο των ασημένιων βελών, ο Nico Rosberg έχει μείνει στους διπλούς βαθμούς και την ευκαιρία που του προσφέρουν ώστε να πάρει τον τίτλο. Έτσι, μετά από τις τελευταίες δηλώσεις υπέρ του συγκεκριμένου κανονισμού, φρόντισε να τονίσει ξανά -με δόση χιούμορ- πως πρόκειται για φανταστική ιδέα.

Στην αρχή δεν μου άρεσε ο κανονισμός, όμως πλέον μου αρέσει! Πραγματικά είναι μια φανταστική ιδέα!

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήSkySports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...