Το Audi Q8 πήρε το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή

Σχετικά άρθρα

audi-q8-drawing-render

O Ulrich Hackenberg, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Audi, από το Los Angeles ανακοίνωσε πως το διοικητικό συμβούλιο της Audi έχει δώσει πράσινο φως για να περάσει στη παραγωγή.

Το Q8 θα τεθεί απέναντι από τα BMW X6, Range Rover Sport και Mercedes-Benz MLC και θα κατασκευαστεί πάνω στην ίδια MLB πλατφόρμα που θα φορά το επόμενο Q7, το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Hackenberg δήλωσε:

Το Q8 θα έρθει. Θα είναι κάτι νέο, με τον σχεδιασμό του να δανείζεται στοιχεία από το Prologue concept. Θα είναι πιο σπορ από το Q7, έχοντας coupe σχεδιασμό.

Το επόμενο Q7 θα είναι το τελευταίο Audi που θα διαθέτει τη τωρινή σχεδιαστική γλώσσα της, με τον Hackenberg να δηλώνει πως ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, ο Marc Lichte, ανέλαβε τα καθήκοντά του πολύ αργά ώστε να επηρεάσει τον σχεδιασμό του Q7, μιας και αυτός είχε ήδη ολοκληρωθεί. Έτσι το Q8 θα διαφέρει οπτικά από το Q7, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του.

Το Q8 θα βγει στην αγορά σε τρία χρόνια από σήμερα και θα διαθέτει παρόμοια τεχνολογία με αυτή του A8. Το μήκος του θα είναι μεγαλύτερο από πέντε μέτρα και θα εφοδιάζεται με TFSI και TDI κινητήρες, ενώ θα διαθέτει plug-in υβριδική έκδοση και αμιγώς ηλεκτρική e-tron έκδοση, που θα ανταγωνίζεται το Tesla Model X. Το συγκεκριμένο θα έχει αυτονομία σχεδόν 600 χλμ, θα δανείζεται την τεχνολογία του R8 e-tron, η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα περίπου 80 kWh, με το μοντέλο να κοστίζει κοντά στις 100.000 ευρώ. Βασικός κινητήρας θα είναι ο 3,0-λιτρος V6 turbodiesel, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το RS Q8 με τον 4,0-λιτρο V8 twin-turbo κινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...