Uber Taxi App In Madrid

Η Uber, η διάσημη εφαρμογή για έξυπνα κινητά και ταμπλέτες μέσω της οποίας μη επαγγελματίες οδηγοί μπορούν να μετατρέψουν το αυτοκίνητό τους σε ταξί, παρέχοντας υπηρεσίες μετακίνησης στους πολίτες, έρχεται στην Ελλάδα, με την εταιρία πλέον να κοστίζει 40 δισ. δολάρια!

Η εταιρία ολοκλήρωσε τον νέο γύρο χρηματοδότησης και πλέον η αξία της εκτιμάται στα 40 δισ. δολάρια! Σίγουρα εντυπωσιακό νούμερο, με τους συνδικαλιστές των ταξί στην Ελλάδα να αναφέρουν πως αν το Uber λειτουργήσει στην Ελλάδα “οι πελάτες θα βρίσκονται στο έλεος κάθε καουμπόι”, με το συνδικάτο αυτοκινητιστών ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) να παίρνει τα μέτρα του και να καλεί τους «Έλληνες ταξιτζήδες» να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η τακτική της uber και κάθε παρόμοιας με την uber εταιρείας, είναι πλέον γνωστή – πρώτα χρησιμοποιεί τα ταξί ως δόλωμα για να εισέλθει νόμιμα σε μια αγορά και μετά χρησιμοποιεί οποιοδήποτε ΙΧ αυτοκίνητο.

Κανείς ταξιτζής μη γίνει συνεργάτης της uber, κανείς ταξιτζής μην γίνει δούρειος ίππος για τα σχέδια της εταιρίας που έχει στοχοποιήσει το μεταφορικό έργο των ταξί σε όλο τον κόσμο.

αναφέρεται σχετικά η ανακοίνωση του συνδικάτου.

Marco Rubio Speech On Innovation At Uber's DC Offices

Το Συνδικάτο ζητά από τους αυτοκινητιστές να συσπειρωθούν στα ραδιοταξί σε όλη τη χώρα “για να κρατήσουμε το μεταφορικό έργο για το ταξί εμείς οι ίδιοι.”

Όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και κερδίζουν από μας έχουν μοναδικό στόχο να φτιάξουν το πελατολόγιό τους με την συμβολή τη δική μας και μετά να μας εξαφανίσουν. Μόνο τα ράδιο ταξί είναι οργανωμένες επιχειρήσεις εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από εμάς τους ίδιους και χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών κάθε μορφής τεχνολογία για τον σκοπό αυτό . Μόνο λέμε, ναι, στην τεχνολογία, με τους κανόνες που ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Όχι στους νταβατζήδες από όπου κι αν προέρχονται,

σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Δήμος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το Συνδικάτο “σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει κάθε προσπάθεια εισόδου της Uber στη χώρα μας“.

Οι αυτοκινητιστές φαίνεται να αναφέρονται στη ρύθμιση που περιέχει το νομοσχέδιο “ρυθμίσεις μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δημοσίων έργων» του υπουργείου Υποδομών και προβλέπει για τους “πειρατές” οδηγούς ταξί πρόστιμα από 200 ευρώ έως 800 ευρώ και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας από 10 έως 30 ημέρες“. Ταυτόχρονα, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, φαίνεται να «προστατεύει» τους αυτοκινητιστές, καθώς μεταφορικό έργο μπορούν να παρέχουν μόνο εταιρείες ενοικιαζομένων οχημάτων που διαθέτουν οδηγό και παρέχουν μεταφορικό έργο διάρκειας έως 6 συνεχών ωρών.

Η Uber βρίσκεται στα δικαστήρια όλου του κόσμου και χθες η πολιτεία της Νεβάδα των ΗΠΑ αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της, με δικαστική απόφαση, έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση σε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε εναντίον της με το σκεπτικό ότι η εταιρεία λειτουργεί παράνομα. Στο Παρίσι η δικαιοσύνη καταδίκασε την εταιρεία με πρόστιμο 100.000 ευρώ, θεωρώντας ότι οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι παράνομες, ενώ με δικαστικό μπλόκο είναι αντιμέτωπη η UBer στη Βαρκελώνη. Στις Βρυξέλλες οι οδηγοί της Uber απειλούνται με πρόστιμο μέχρι 10.000 ευρώ, ενώ σε Δουβλίνο, Λονδίνο και Στοκχόλμη η εταιρεία λειτουργεί ανεμπόδιστα.