Ο ιδιοκτήτης της καμένης Lamborghini Miura μηνύει τον H.R.Owen για κακή συντήρηση

Σχετικά άρθρα

owner-of-lamborghini-miura-that-burned-in-london-suing-hr-owen-garage-over-bad-servicing-89427_1

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θυμάσαι την Lamborghini Miura SV που πήρε φωτιά στο κέντρο του Λονδίνου, πριν ενάμιση χρόνο. Δύσκολα ξεχνάς τέτοιο “πόνο”, να βλέπεις σε video το ομορφότερο ίσως αυτοκίνητο με τον ταύρο στο καπό να είναι τυλιγμένο στις φλόγες.

Η συγκεκριμένη Miura SV είναι ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχο βρετανού μεγιστάνα πωλήσεων ακινήτων και ιδιοκτήτη του πρακτορείου Foxtons, Jon Hunt. Σου θυμίζει κάτι το όνομα; Ναι, είναι αυτός που πήγε στο Maranello να παραλάβει την LaFerrari του με τον στόλο του από GTO, F40, F50 και Enzo. Όμως, στη στιγμή του ατυχήματος δεν οδηγούσε ο ίδιος ο Hunt, αλλά ο γιος του, ή κατά κόσμο TaxTheRich. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, το αυτοκίνητο είχε κινηθεί λιγότερο από ένα μίλι (1,6 χλμ.) από το γκαράζ απ’όπου ήταν για service. Αν αναρωτιέσαι ποιος έκανε τη συντήρηση αυτού του σπάνιου και συλλεκτιρκού αυτοκινήτου, σου απαντάω ο H.R. Owen, μια ιδιαίτερα διάσημη αντιπροσωπεία που πουλάει στο Λονδίνο αυτοκίνητα για την Aston Martin, τη Bentley, τη Bugatti, τη Ferrari, τη Lamborghini, τη Maserati, τη Pagani και τη Rolls-Royce, καθώς και την συντήρησή τους.

Ο H.R. Owen αναφέρει ότι είχε αλλάξει λάδια, φίλτρο και μπουζί στην Miura, την οποία είχε παραλάβει στις 19 Δεκεμβρίου του 2012, με τον γιο του Hunt να την παίρνει πίσω στις 5 Απριλίου του 2013, ημέρα που προκλήθηκε και η πυρκαγιά.

Και κάπου εδώ ξεκινάει το “καυτό” μέρος της υπόθεσης με αλληλοκατηγορίες. Ο γιος του Hunt δηλώνει ότι ο V12 κινητήρας δεν δούλευε πολύ ομαλά και καθώς όδευε προς τον αυτοκινητόδρομο A40, διέκρινε άσπρο καπνό από το χώρο της μηχανής. Η Miura συνοδευόταν από έναν εργαζόμενο του H.R. Owen που βρισκόταν σε άλλο αυτοκίνητο, και συμβούλευσε τον οδηγό να επιστρέψει στο συνεργείο. Ο οδηγός τον άκουσε, και όταν ξεκίνησε τον δρόμο της επιστροφής, περισσότερος καπνό έβγαινε από τη μηχανή. Ακολούθησε ένα βαθύς έντονος θόρυβος και τότε άρχισε να βγαίνουν φλόγες, που οδήγησαν στην ολοσχερή καταστροφή του.

Ένας εκπρόσωπος από τον H.R. Owen δήλωσε ότι την υπόθεση έχουν αναλάβει οι δύο ασφαλιστικές, με τον H.R. Owen να συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Jon Hunt. Ο δικηγόρος του Hunt, Daniel Scarrott, υπέβαλε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, δηλώνοντας ότι ο πελάτης του αναμένει αποζημίωση για την απώλεια του αυτοκίνητου, αξίας € 1.136.000 και να συμπεριλάβει την αξία του καμένου σκελετού της Miura που αγγίζει τις € 260.000.Επιπλέον, ο Scarrott απαίτησε αποζημίωση για τα έξοδα αποθήκευσης, καθώς και για την απώλεια χρήσης.

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι οι μηχανικοί είχαν εγκαταστήσει λάθος τύπο μπουζί, ενώ υπάρχει πιθανότητα να υπήρχε πρόβλημα στο συστήματος καυσίμου που να μην είχε παρατηρηθεί κατά την συντήρηση. Η ιστορία έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή και πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Hunt επέλεξε τον H.R. Owen για την συντήρηση, ο οποίος ειδικεύεται στην πώληση νέων αυτοκινήτων και δεν πήγε σε κάποιο πιο ειδικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

10.000 νεκροί από τροχαία συμβάντα σε επαρχιακές οδούς στην ΕΕ το 2022

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), το 2022 στην Ε.Ε περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη...

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Lamborghini

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες από την τελευταία ανανέωση η Lamborghini παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση του ιστορικό της λογοτύπου. Η ανανέωση είναι σύμφωνη...

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...
Autoblog.gr