$_57

Ο Herbie είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα πλέον διάσημα αυτοκίνητα-πρωταγωνιστές στον κινηματογράφο. Τώρα όμως, είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες που θα σου δοθούν να κάνεις έναν αυθεντικό, μη-αναπαλαιωμένο Herbie δικό σου.

$_573

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η δημοπρασία στο eBay έχει ήδη ξεπεράσει τις $50.000 δολάρια και το reserve που έχει βάλει ο πωλητής δεν έχει ξεπεραστεί. Όπως και να έχει, να ενημερώσω πως υπάρχουν 4 μη-αναπαλαιωμένοι Herbies στον κόσμο. Ο συγκεκριμένος, κατασκευάστηκε για την δεύτερη ταινία το 1972 αλλά χρησιμοποιήθηκε εκτενώς στο “Herbie Goes to Monte Carlo” το 1977.

$_572

Ήταν το “Car No3” και ένα από τα “blind-drive” αυτοκίνητα που σημαίνει πως μπορούσε να οδηγηθεί με τον οδηγό κρυμμένο. Το σύστημα με το οποίο αυτό ήταν εφικτό φαίνεται στις φωτογραφίες. Επίσης, αυτός ο Herbie διαθέτει το “funky” κάλυμμα του κινητήρα που επίσης μπορείς να δεις στις φωτογραφίες της δημοπρασίας.

$_571

Το εντυπωσιακό στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ενώ ήταν χαμένο για πολλά χρόνια, βρέθηκε σε μία αποθήκη στην Florida και όλον αυτόν τον καιρό, κατάφερε να αποφύγει την αναπαλαίωση ή οτιδήποτε χειρότερο.