Αρκετές οι 9 ομάδες για το 2015, λέει ο Todt

Σχετικά άρθρα

Jean Todt

Έχουμε φτάσει αισίως στα μέσα του Δεκέμβρη και γνωρίζουμε τις αλλαγές που θα συμβούν στο άθλημα εν όψει 2015. Όμως, δε γνωρίζουμε ακόμα τα πάντα για τη νέα σεζόν, όπως για παράδειγμα το οδηγικό δίδυμο της McLaren (ναι, είναι λογικό να σ’ έχει κουράσει το θέμα). Εκτός από αυτό, δε είναι ακόμα γνωστές όλες οι συμμετοχές των ομάδων για το 2015, καθώς η Caterham συνεχίζει να κινείται σε αβέβαιο μέλλον.

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν μόνο 18 μονοθέσια το 2015 δεν ανησυχεί τον Πρόεδρο της FIA, Jean Todt, ο οποίος υποστηρίζει πως θα έχουμε τουλάχιστον μία ομάδα που θα εισέλθει στο άθλημα το 2016, και αυτή δεν είναι άλλη από την Haas.

Θα έχουμε μια νέα ομάδα το 2016. Έτσι, στην χειρότερη περίπτωση, θα έχουμε 18 αυτοκίνητα το 2015 και 20 το 2016. Θα μπορούσαμε, επίσης, να προσελκύσουμε επιπλέον ομάδες. Αλλά, για να το κάνεις αυτός επιτυχημένα, θα πρέπει να περιορίσεις το κόστος. Φυσικά και δεν είμαι χαρούμενος για ό,τι συνέβη στην Caterham και τη Marussia. Αλλά, πάντα συμβαίνουν τέτοια.

Ίδια φιλοσοφία υπάρχει και στην άποψη του Toto Wolff. Ο επί κεφαλής της Mercedes AMG τονίζει τη σημασία ενός βασικού group ομάδων στο άθλημα, που θα πρέπει να παραμένει πάντα σταθερό.

Οι μικρές ομάδες έρχονται και φεύγουν. Νομίζω ότι υπάρχει ένας βασικός πυρήνας από ομάδες που είναι πραγματικά σημαντικές, και οι ομάδες αυτές είναι πάντα εκεί.

Όσον αφορά το κόστος, οι υπεύθυνοι έχουν συνάντηση στις 18 Δεκεμβρίου, στην οποία θέματα συζήτησης θα είναι ακόμη η βελτίωση του θεάματος, η αύξηση στην ταχύτητα και στο βαθμό δυσκολίας οδήγησης των μονοθεσίων, καθώς και οι οι αλλαγές στους τεχνικούς και αθλητικούς κανονισμούς, αφού όλοι θέλουν ν’ αυξήσουν τη δημοτικότητα της Formula 1.

ΠηγήSpeedWeek
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...