Alguersuari: Πλέον η F1 είναι ένα μεγαλύτερο GP2

Σχετικά άρθρα

1323886282508

Πως καταλαβαίνεις, αν δεν έχεις καταλάβει ήδη, ότι η Formula 1 έχει χάσει το δρόμο της; Από τις δηλώσεις ανθρώπων που έχουν ζήσει παλαιότερες κι όχι πολύ μακρινές εποχές, αλλά κι από εκείνες ανθρώπων που βρίσκονται ακόμα στο χώρο. Ειδικά φέτος, οι συγκρίσεις με το χαμηλότερης δυναμικότητας GP2, είναι πολλές.

Αρχικά, ήρθε ο Sergio Perez να τοποθετηθεί για τη μικρή διαφορά μεταξύ των χρόνων του GP2 και τις F1, έπειτα αρκετοί διοργανωτές αγώνων για τον πολύ καλύτερο ήχο που παράγουν οι V8 της μικρότερης κατηγορίας και τελικά οι επικεφαλής των πιο αδύναμων ομάδων, που υποστήριξαν πως τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύτηκαν φέτος, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τη συρρικνωμένη διαφορά από την υποστηρικτική κατηγορία.

Τώρα, έρχεται και ο πρώην πιλότος F1, Jaime Alguersuari, να τοποθετηθεί για τις σωματικές απαιτήσεις των πιο αργών μονοθεσίων, που επιτρέπουν σε πολύ νεαρούς και άπειρους οδηγούς να βρεθούν στο grid (λέγε με Max Verstappen).

Νομίζω πως θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να οδηγήσεις στη Formula 1, θα πρέπει πραγματικά να παλεύεις όταν οδηγείς. Θυμάμαι πως προπονούσα τον λαιμό μου κάθε μέρα για να μπορώ να τον κρατάω στη Suzuka και την Τουρκία, καθώς και σε εκείνα τα μέρη που είναι πολύ ιδιαίτερα να οδηγείς αυτοκίνητο της F1.

Σήμερα… η Formula 1 έχει γίνει απλά ένα μεγάλο GP2 ή ένα μεγάλο World Series. Έτσι, είναι πολύ πιο εφικτή για τους νέους οδηγούς.

Πιστεύω πως ο Verstappen θα κάνει καλή δουλειά, σίγουρα. Θα προσαρμοστεί γρήγορα, θα δείτε, όπως έκανε και ο Kevin (Magnussen) στη McLaren. Η Formula 1 για τους πρωτάρηδες είναι πλέον πολύ διαφορετική από ό,τι ήταν τρία, τέσσερα ή πέντε χρόνια πίσω.

Η FIA ήδη προχώρησε σε αλλαγές για την απόκτηση της ειδικής άδειας που επιτρέπει τη συμμετοχή στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ και στην ατζέντα για μελλοντικές αλλαγές βρίσκεται το θέμα της δυσκολίας που βάζουν τα μονοθέσια στους πιλότους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα