308943

Μετά από το Silverstone, το Range Rover Sport SVR επισκέπτεται το Rockingham για να μας επιδείξει τα δυναμικά του χαρακτηριστικά.

Στο video που θα δεις, ο Επικεφαλής Μηχανικός Vehicle Integrity της Jaguar-Land Rover, Mike Cross μας αναφέρει επιγραμματικά τα συστήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένο το “ταχύτερο SUV παραγωγής στο Nurburgring”. Στις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβάνονται το διαφοροποιημένο Dynamic Active Rear Locking Differential και το βελτιωμένο Torque Vectoring σύστημα που ρυθμίζει συνεχώς την κατανομή της ροπής στις στροφές. Το Range Rover Sport SVR διαθέτει επίσης φρένα της Brembo, sport ανάρτηση, Active-Roll Control και μία αναπρογραμματισμένη εκδοχή του Adaptive Dynamics συστήματος.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας supercharger 5-λιτρος V8 κινητήρας που παράγει 550 άλογα και 680 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Χάρη σε όλα αυτά, τα 96 km/h έρχονται σε 4.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα, είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 260 km/h.