Ξεκίνησε έρευνα στην Ισπανία για τη διοργάνωση του Grand Prix της Valencia

Σχετικά άρθρα

European F1 Grand Prix - Race

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η εφημερίδα El Diario αποκάλυψε πως ξεκίνησε έρευνα στην Ισπανία, για να αποδοθούν ευθύνες για την υπόθεση διαφθοράς και υπεξαίρεσης χρημάτων από τους διοργανωτές του Grand Prix στο λιμάνι της πόλης της Valencia.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ονόματα του πρώην Περιφερειάρχη Francisco Camps, της πρώην Περιφερειακής Γραμματέα Επικοινωνίας και πρώην διευθύντριας της τηλεόρασης της Βαλένθια Dolores Johnson και του πρώην αναβάτη μοτοσυκλετών Jorge Martinez Aspar, μετόχου στην εταιρεία Valmor, αναφέρθηκαν στη δικογραφία. Ανάμεσα στις παρατυπίες βρίσκονται η δωροδοκία, η υπεξαίρεση, το εταιρικό έγκλημα και η υπεξαίρεση δημόσιων πόρων.

Πιο συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο έχει μπει η κίνηση του Camps να εκχωρήσει τα δικαιώματα διοργάνωσης του Grand Prix στην εταιρεία Valmor Sports, την οποία εξαγόρασε αργότερα το δημόσιο για ένα ευρώ. Επρόκειτο για μια μικρή ιδιωτική εταιρεία, που δεν διέθετε εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, απασχολούσε μόνο 12 υπαλλήλους και είχε την ευθύνη να διαχειριστεί μια διοργάνωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Πάντως, ο νυν Περιφερειάρχης της Valencia, Alberto Fabra, προχώρησε σε δηλώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως τα ευρήματα του Εισαγγελέα δεν αποδίδουν ευθύνες στους μετόχους της εταιρείας, κάτι που πρακτικά βγάζει καθαρό τον Francisco Camps.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους στην υπόθεση εμπλεκόμενους, ο Fabra αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση του Εισαγγελέα, δηλώνοντας πως θα δουλέψει στενά με την δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, η μη διεξαγωγή του αγώνα σήμανε κέρδος 70 εκατομμυριών ευρώ για τη Valencia, χωρίς μάλιστα να υπάρξει οποιαδήποτε αποζημίωση ή ποινή για τη μη εκπλήρωση της σύμβασης με τον Bernie Ecclestone.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...