Δημοπρατείται μια αγωνιστική Ferrari 308 GTB προδιαγραφών Group B

Σχετικά άρθρα

ferrari-308-gtb-group-b-rally-car-heading-to-auction-photo-gallery_8

Πολλά ενδιαφέροντα αυτοκίνητα βγαίνουν για δημοπρασία το τελευταίο καιρό. Έτσι, μετά τις σπάνιες Lamborghini Miura SV Jota, τη Ferrari 275 GTB Competizione, τη Bugatti EB110 GT και τη Lancia 037 Stradale, σειρά παίρνει σήμερα μια αγωνιστική Ferrari 308 GTB Group B που θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Auctions.

ferrari-308-gtb-group-b-rally-car-heading-to-auction-photo-gallery_2

Η συγκεκριμένη 308 GTB/GTS έχει σώμα από fiberglass και έχει μετατραπεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του Group B. Έτρεξε στα χέρια του πρωταθλητή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι και εννέα φορές πρωταθλητή Ισπανίας, Antonio Zanini, ενώ διαθέτει και πιστοποιητικό από το τμήμα Ferrari Classiche.

ferrari-308-gtb-group-b-rally-car-heading-to-auction-photo-gallery_3

Μηχανικά φοράει έναν 3-λιτρο V8 κινητήρα με καρμπιρατέρ της Weber και αποδίδει 280 άλογα, με τη κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός “σφιχτού” 5-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Η ανάρτηση του αποτελείται από διπλά ανεξάρτητα ψαλίδια τόσο για τον εμπρός όσο και για τον πισω άξονα, με τα φρένα του να προέρχονται από την AP Lockheed. Μετά τον τελευταίο της αγώνα το 1985, έχει διανύσει μόλις 20 χλμ., αφού πρώτα υπέστη πλήρης ανακατασκευή.

O δημοπράτης εκτιμάει στο event που θα γίνει τον επόμενο Φεβρουάριο η αγωνιστική 308 GTB Group B θα πωληθεί μεταξύ €250.000 και €315.000.

ΠηγήRM Auctions

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...