Δημοπρατείται το πρώτο αγωνιστικό του Colin Chapman

Σχετικά άρθρα

1951LotusMarkIIIB_01_1200

Ο Colin Chapman είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένας από τους πλέον ιστορικούς και επιδραστικούς ανθρώπους στη βιομηχανία αυτοκινήτου και ειδικότερα, στα motorsports. Οπότε, όταν δημοπρατείται το πρώτο αγωνιστικό που κατασκεύασε ποτέ, γίνεται είδηση.

1951LotusMarkIIIB_06_1200

Το 1951, ο Colin Chapman συνεργάστηκε με τους αδερφούς Allen για να κατασκευάσουν το δικό τους αγωνιστικό για την κατηγορία 750 Formula… ένα αγωνιστικό που βασιζόταν στο Austin Seven. 3 chassis δημιουργήθηκαν αλλά μόνο μία Austin Lotus MkIII ολοκληρώθηκε την ίδια χρονιά. Το 1952 και αφού η MkIII κυριαρχούσε στην κατηγορία της, ο Adam Currie ανέθεσε στον Chapman την κατασκευή ενός ίδιου αυτοκινήτου γι’ αυτόν. Η MkIIIB, ήταν η πρώτη “πελατειακή” Lotus και το πρώτο αυτοκίνητο που φόρεσε το χαρακτηριστικό κίτρινο σήμα της φίρμας!

1951LotusMarkIIIB_04_1200

Η MkIIIB, βασιζόταν σε ένα τροποποιημένο chassis του Austin Seven, με εμπρός άξονα και κινητήρα της Ford και διάφορα εξαρτήματα της Austin. Το αγωνιστικό ντεμπούτο της, έγινε τον Οκτώβριο του 1952 και έκτοτε έχει αλλάξει αρκετές φορές χέρια, για να καταλήξει στον τελευταίο ιδιοκτήτη της που την αναπαλαίωσε πλήρως το 1995. Φυσικά, η MkIIIB θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα στην ιστορία της Lotus και στην αψεγάδιαστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αναμένεται να πωληθεί για 250.000-450.000 δολάρια.

ΠηγήGooding & Co

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...