Marko: Χωρίς εξέλιξη, μην περιμένετε να φτάσει κάποιος την Mercedes…

Σχετικά άρθρα

F12015GP01AUS_JK1673793

Λόγια ενός πικραμένου ανταγωνιστή ή η πικρή αλήθεια; Η Red Bull έχει επιδοθεί σε πόλεμο δηλώσεων μετά από τον αγώνα στην Μελβούρνη, εκεί όπου η Mercedes πραγματοποίησε υγιή περίπατο προς το 1-2. Η διαφορά της W06 από τον ανταγωνισμό είναι χαοτική και σύμφωνα με τον Helmut Marko, αυτό οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στο power unit των Γερμανών.

Παρότι οι Toto Wolff και Lewis Hamilton προτρέπουν τους κόκκινους ταύρους να δουλέψουν περισσότερο, ο Marko πιστεύει πως η διαφορά είναι αδύνατον να καλυφθεί από τον οποιοδήποτε, εφόσον υπάρχουν τόσοι πολλοί περιορισμοί στην εξέλιξη. Μάλιστα, ο Αυστριακός τα βάζει και με την “εξέλιξη” εντός της σεζόν, αφού τα “κλειδιά” που επιτρέπονται για αλλαγές δεν άλλαξαν, παρά μόνο ο χρόνος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ωωω, ξεχάστε τα κλειδιά. Η ουσία του προβλήματος αυτής της μονάδας ισχύος, είναι ότι αποφασίστηκε να παγώσει η εξέλιξη. Όποιος βρέθηκε πίσω στην προετοιμασία για αυτό το σχέδιο (των turbo V6), δεν έχει καμία πιθανότητα να πλησιάσει.

P-20150315-00205_News

Τι γίνεται όμως με πιθανές μελλοντικές αλλαγές; Σύμφωνα με τις διατάξεις της Formula 1, για να πραγματοποιηθούν αλλαγές μέσα στην χρονιά, πρέπει να υπάρξει ομοφωνία από τις ομάδες, κάτι που είναι αδύνατον με την Mercedes να κυριαρχεί στους συγκεκριμένους κανονισμούς. Από την άλλη, για το 2017, που έχουν ακουστεί πολλά, απαιτείται πλειοψηφία, κι εδώ υπάρχει άλλο ένα πρόβλημα σύμφωνα με τον Marko.

Για γρήγορες αλλαγές απαιτείται ομοφωνία και για αλλαγές για το 2017 απαιτείται πλειοψηφία. Όμως, η Mercedes έχει τέσσερις ομάδες, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός, οπότε δεν μπορείς να πλειοψηφήσεις απέναντί τους.

Με το παραπάνω σκεπτικό και εφόσον η Mercedes απολαμβάνει μεγάλα κέρδη και στον τομέα της αεροδυναμικής και του packaging, θα ήταν λογικό να υποθέσουμε πως δίνει στους πελάτες της τους ίδιους κινητήρες με αυτούς που βρίσκονται στις πλάτες των W06. Στην Formula 1, όμως, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι τέτοιο; Μάλιστα, ο Felipe Massa εξέφρασε τις αμφιβολίες του μετά από τις κατατακτήριες και τον αγώνα στην Αυστραλία, αν και σε κάθε βήμα, έπαιρνε πίσω αυτό που μόλις δήλωνε.

Πιέζουμε πολύ για τον κινητήρα, που είμαι βέβαιος ότι έχει κάποιες βελτιώσεις που μπορούμε να έχουμε και πιέζουμε για να έχουμε, γιατί σίγουρα η διαφορά είναι πολύ μεγάλη (από την Mercedes). Έτσι, ελπίζω πραγματικά ότι έχουμε τον ίδιο κινητήρα και δεν βλέπω γιατί μην τον έχουμε.

Αν έχουμε τον ίδιο κινητήρα, η διαφορά θα πρέπει να είναι στο αυτοκίνητο ή… ελπίζω ότι έχουμε τον ίδιο κινητήρα… Πιστεύω ότι έχουμε τον ίδιο κινητήρα.

ΠηγήSpeed Week

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...