Η Renault επιμένει πως και η Red Bull φέρει μερίδιο ευθύνης για την εμφάνιση στην Αυστραλία

Σχετικά άρθρα

F1 AUSTRALIAN GP 2015

Κάθε άλλο παρά μυστικό είναι το γεγονός πως η σχέση ανάμεσα σε Red Bull και Renault είναι τεταμένη. Οι δυο εταιρείες κέρδισαν μαζί 8 πρωταθλήματα και πάμπολλες νίκες, μετά όμως από τις αλλαγές στους turbo V6 κινητήρες, για τις οποίες πίεζε η Renault, τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά.

Στον πρώτο αγώνα του 2015, το μοτέρ των Γάλλων κατάφερε να σπάσει μετά από μόλις 50 χιλιόμετρα, ενώ και η δύναμη του Energy F1-2015 δεν ήταν σε καμία περίπτωση στα επιθυμητά επίπεδα. Έτσι, ξεκίνησε άλλη μια αντιπαράθεση με την Red Bull, η οποία ζητά άμεσα σημαντική βελτίωση. Όμως, σύμφωνα με τον Cyril Abiteboul, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που υπήρξαν προβλήματα στην Μελβούρνη.

Μέχρι στιγμής, έχουμε ακολουθήσει τις οδηγίες της Red Bull, αλλά σαφώς το σασί και ο κινητήρας είναι δύο διαφορετικά σύμπαντα. Όλοι πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους με ηρεμία.

Είχαμε μια αναβάθμιση του κινητήρα της τελευταίας στιγμής, στην οποία παρακάμψαμε τον κανονικό ποιοτικό και δυναμομετρικό έλεγχο διαδικασιών. Ήταν αυτές οι αλλαγές που προκάλεσαν τα προβλήματα στη Μελβούρνη και σε αυτό επικεντρωνόμαστε τώρα (για να αλλάξουμε) στο εργοστάσιο, πριν την Sepang.

Ήμασταν πολύ επιθετικοί, διότι η Red Bull το ήθελε αυτό. Τώρα πρέπει να αναρωτηθούμε πώς μπορέσαμε να ξεχάσουμε τις παραδοσιακές μεθόδους μας. Βρισκόμαστε στην κατασκευή κινητήρων F1 εδώ και 37 χρόνια. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

F1 - AUSTRALIA GRAND PRIX 2015

Επομένως, σύμφωνα με τον Abiteboul, το πρέσινγκ των ανθρώπων της Αυστριακής ομάδας έπαιξε κι αυτό ρόλο στην εικόνα του Albert Park. Όμως, η Renault, σαν σοβαρή εταιρεία, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να μην ακολουθήσει τις διαδικασίες της. Πλέον, οι Γάλλοι επιμένουν πως μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση, ζητώντας ξανά πίστωση χρόνου, ενώ απορρίπτουν τις φήμες που τους θέλουν να αποχωρούν από την Formula 1.

Αν είχαμε πει πριν από το ξεκίνημα του 2014 πως θα κερδίζαμε τρία Grand Prix, θα γελάγατε με εμάς. Θα παλεύουμε για νίκες σε σύντομο χρονικό διάστημα; Όχι, όμως θα επιστρέψουμε. Για να παλέψουμε στο ίδιο επίπεδο με τη Mercedes, χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσουμε και θα ήθελα να βεβαιωθούμε πως μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Εξετάζουμε επίσης τη γενική κατάσταση του αθλήματος, δεν είναι μόνο η αξιολόγηση των ομάδων, αλλά και το πώς το άθλημα πορεύεται από την επιχειρηματική πλευρά και την τηλεθέαση.

Η F1 είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα μάρκετινγκ, για αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Την συγκεκριμένη στιγμή, ο στόχος των πέντε νικών για το 2015 φαντάζει μακρινό όνειρο για την Red Bull-Renault. Εσύ τι λες, η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της;

[Photo Copyrights: Bernard Asset/Renault Sport F1]

ΠηγήL'Equipe

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...