Η Toyota ετοιμάζει σκληροπυρηνικό Yaris

Σχετικά άρθρα

201502120016

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Toyota θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2017 με το Yaris WRC. Το αυτοκίνητο δοκιμάζεται και θα συνεχίσει να δοκιμάζεται ανά τον κόσμο, ώστε όταν τελικά κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του, να είναι σε θέση να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει η Toyota για νίκες από τον πρώτο χρόνο.

Όπως αποκαλύπτει όμως γνωστό Ιαπωνικό μέσο, η Toyota θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε η VW με το Polo R και η Citroen με το DS3 Racing και θα παρουσιάσει μία πολιτική έκδοση του Yaris WRC. Εκτός από τις προφανείς διαφορές μεταξύ των δύο, αξίζει να τονίσουμε ότι οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε ότι το πολιτικό Yaris WRC δεν θα εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο 1600άρη κινητήρα, αλλά μάλλον με μία detuned έκδοση του δίλιτρου turbo που φορά το Lexus NX 200t. Για το Yaris, ο κινητήρας θα αποδίδει λιγότερους από 235  ίππους και 350 Nm ροπής που αποδίδει στο NX 200t –άγνωστο το πόσο  λιγότερους- και θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Αισθητικά, το σκληροπυρηνικό Yaris θα ξεχωρίζει χάρη στα φαρδύτερα φτερά, το αεροδυναμικό πακέτο, την χαμηλωμένη ανάρτηση και τους μεγαλύτερους τροχούς ενώ ανάλογες αναμένεται να είναι και οι αλλαγές στην καμπίνα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσα ακριβώς τέτοια Yaris θα αποφασίσει να κατασκευάσει η Toyota, ούτε την τιμή του μοντέλου αν και οι πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται να κοστίζει όσο και το Polo R, δηλαδή πάνω από 30.000 ευρώ.

ΠηγήBest Car
ΠηγήMotoring

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...