2,7 εκατομμύρια ευρώ θα χάσει η Manor από το περσινό έπαθλο

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Spanish Grand Prix - Qualifying Day - Barcelona, Spain

Ο Bernie Ecclestone είναι εκνευρισμένος με την Manor και το δείχνει. Η ομάδα δεν κατάφερε να βγάλει κάποιο από τα μονοθέσιά της στην πίστα του Albert Park, κατηγορώντας κυρίως προβλήματα με το λογισμικό του power unit και διάφορα πολύτιμα στοιχεία που χάθηκαν όταν μπήκε σε καθεστώς διαχείρισης, ενώ μειωμένο φάνηκε να είναι και το προσωπικό της. Η FIA ζήτησε εξηγήσεις για την όλη υπόθεση, μένοντας ικανοποιημένη από τα όσα έκανε η ομάδα.

Όμως, πολλοί θεώρησαν πως η Manor δεν σκόπευε ποτέ να τρέξει στην Αυστραλία, εμφανιζόμενη εκεί μόνο για να μην χάσει τη θέση της στο πρωτάθλημα και το περσινό έπαθλο των περίπου 48 εκατ. ευρώ. Απ’ ότι φαίνεται και ο Bernie πιστεύει το ίδιο, κόβοντας ένα ποσό της τάξης των 2,7 εκατ. ευρώ, που θα μοιραστεί στις υπόλοιπες ομάδες. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 1/19ο του επάθλου και αφαιρείται σαν ποινή για την μη παρουσία της ομάδας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Θα αφαιρέσουμε τον αγώνα που έχασαν, από το (περσινό) χρηματικό έπαθλο. Θα χάσουν το ένα 19ο αυτού και θα πληρώσουν την δωρεάν μεταφορά που τους παρείχαμε. Τα χρήματα που θα έπρεπε να πάρουν, θα μοιραστούν μεταξύ των ομάδων που αγωνίζονται.

Η Manor γλύτωσε την αποβολή της από το πρωτάθλημα της Formula 1, φαίνεται όμως πως, στην πορεία, έχει χάσει ένα σημαντικό σύμμαχο. Πάντως, ο John Booth δηλώνει σίγουρος για τη συμμετοχή στο GP Μαλαισίας, χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα.

ΠηγήIndependent

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...